Diverses bosses de brossa i deixalles abandonades al costat d'un cartell informatiu en una espai protegit del Parc Natural del Delta de l'Ebre

Detecten més deixalles en espais naturals del Delta aquest estiu per l'augment de conductes incíviques

El Parc Natural engega una campanya per demanar que els visitants s'emportin la brossa a casa

Aquest estiu estan apareixent més deixalles en espais naturals del Delta de l'Ebre, sobretot a la barra del Trabucador. Davant aquestes conductes incíviques, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, els ajuntaments del seu àmbit, l'Estació Nàutica de la Ràpita i diverses federacions i associacions econòmiques i socials han engegat una campanya per instar les persones que visiten aquest espai natural protegit que s'emportin la brossa a casa, ja que al Parc no hi ha contenidors ni papereres ni servei de recollida. La campanya recorda que llençar escombraries al medi natural pot comportar una sanció econòmica a partir de 400 euros.

El Parc Natural del Delta de l'Ebre recorda que els plàstics, per exemple, quan arriben al mar, el sol, el vent i les onades els trenquen en porcions cada cop més petites i queden convertits en microplàstics, un producte pràcticament no degradable. Les conseqüències d’aquest material sobre la costa, els ocells, els peixos, els mamífers i les tortugues marines, i també sobre la salut de les persones poden arribar a ser «devastadores».


Comentaris