Detecten més deixalles en espais naturals del Delta aquest estiu per l'augment de conductes incíviques

El Parc Natural engega una campanya per demanar que els visitants s'emportin la brossa a casa
Detecten més deixalles en espais naturals del Delta | PN Delta de l'Ebre

Aquest estiu estan apareixent més deixalles en espais naturals del Delta de l'Ebre, sobretot a la barra del Trabucador. Davant aquestes conductes incíviques, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, els ajuntaments del seu àmbit, l'Estació Nàutica de la Ràpita i diverses federacions i associacions econòmiques i socials han engegat una campanya per instar les persones que visiten aquest espai natural protegit que s'emportin la brossa a casa, ja que al Parc no hi ha contenidors ni papereres ni servei de recollida. La campanya recorda que llençar escombraries al medi natural pot comportar una sanció econòmica a partir de 400 euros.

El Parc Natural del Delta de l'Ebre recorda que els plàstics, per exemple, quan arriben al mar, el sol, el vent i les onades els trenquen en porcions cada cop més petites i queden convertits en microplàstics, un producte pràcticament no degradable. Les conseqüències d’aquest material sobre la costa, els ocells, els peixos, els mamífers i les tortugues marines, i també sobre la salut de les persones poden arribar a ser «devastadores».

"Important advertència al Delta de l'Ebre: Els flamencs podrien «estar en perill»" "Urgent crida de Salut pel preocupant augment de Covid-19 a l'Ebre: «No us relaxeu!»"