Detinguts per explotar laboralment sis treballadors en una finca al Baix Ebre

A la finca hi havia sis treballadors vietnamites sense papers i que vivien en condicions precàries en un pis de Deltebre
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra. | cedida mossos

 

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tortosa han detingut dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors i un delicte de falsificar documents. La detenció es va dur a terme el passat 27 de novembre, i els detinguts són dos homes de 43 i 49 anys, de nacionalitat vietnamita i veïns de Deltebre.

La investigació dels Mossos d’Esquadra va començar el passat 21 de novembre, quan van tenir coneixement que a una finca agrícola de Deltebre hi hauria diverses persones estrangeres que podrien estar-hi treballant de forma irregular, i que a més serien víctimes d’explotació laboral.

Els investigadors dels Mossos van permetre esbrinar que l’empresa encarregada de l’explotació agrícola tenia la seu a Madrid i que, a més, no hi havia cap persona donada d’alta a la Seguretat Social. De la mateixa manera, es va poder tenir coneixement que els treballadors vivien en un pis de Deltebre en pèssimes condicions i sense subministrament elèctric.

Sis homes vietnamites sense papers treballaven il·legalment i vivien en una situació precària

Així, gràcies a la investigació, els Mossos d’Esquadra van muntar un dispositiu el 27 de novembre juntament amb la Policia Nacional i inspectors del Departament de Treball de la Generalitat, i es va dur a terme una inspecció de la finca i la comprovació de la documentació. Els agents van localitzar i identificar a la finca sis homes de nacionalitat vietnamita que treballaven en els cultius. Els Mossos també van intervenir diversa documentació presumptament falsificada com ara contractes de treball, nòmines i factures.

Finalment, els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes de 43 i 49 anys, els encarregats de l’explotació, com a presumptes autors d’un delicte contra els drets del treballadors i per falsificació documental. Els dos detinguts van passar dijous passat a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa, on van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Per la seva banda, la Policia Nacional va expedientar les sis persones que treballaven a la finca per infracció de la Llei d’Estrangeria, ja que estaven residint a l’Estat espanyol de manera irregular. D’altra banda, els inspectors de Treball van denunciar diverses infraccions administratives que presentava l’activitat agrícola.

"ATENCIÓ: El centre de Tortosa, a les fosques per una avaria a la xarxa elèctrica" "ATENCIÓ: Decomissen cinc trampes de captura il·legal d'angula a Deltebre"