Ecologistes en Acció titlla l'abocador de Riba-roja d'«agressió» al territori

El col·lectiu creu que el projecte és un «retrocés» en la gestió dels residus a Catalunya i reclama la retirada

Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre denuncia  que el dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre és una «nova agressió a la qualitat de vida dels ciutadans del territori —que ja han de suportar altres passius ambientals— i del medi ambient». En un comunicat, els ecologistes retreuen a l’Ajuntament que hagi acceptat el projecte que consideren que «hipoteca el futur» de les Terres de l’Ebre a canvi d’uns «pocs llocs» de treball, dels costos d’un butlletí municipal i de l’exempció del pagament de la taxa municipal de residus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per tot plegat, després de sumar-se a la protesta d'aquest divendres a les portes del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, on se celebrava un Consell d’Alcaldes monogràfic sobre aquesta qüestió, el grup ecologista reitera que s'hi oposen frontalment i demanen que s'aturi. 

L'alcalde de Riba-roja posposa la decisió sobre l'abocador

Per la seva banda, l'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antoni Suárez, s'ha compromès davant de la resta d'ajuntaments de la Ribera d'Ebre a no donar cap pas més en la tramitació del projecte d'abocador de residus industrials previst al municipi fins que s'hagi celebrat l'anunciada reunió amb la Generalitat, els promotors i els batlles de la comarca.

Així ho ha manifestat en el decurs de la reunió del consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, convocat monogràficament per tractar la polèmica. La gran majoria de representants municipals —a excepció dels d'Ascó, Flix i Tivissa— s'han manifestat categòricament en contra de l'abocador perquè truncaria el model econòmic territorial basat en la producció agrària i el turisme de qualitat.

L'alcalde de la Torre de l'Espanyol, el més dur contra el projecte

Un dels alcaldes més actius en l'oposició al projecte, Joan Juncà, de la Torre de l'Espanyol, ha valorat el compromís de Suárez però ha lamentat que no hagi servit per descartar definitivament el projecte. Juncà ha posat en dubte, malgrat tractar-se d'un projecte que es tramita des de fa deu anys i que hauria seguit tots els passos administratius legals, se li hagi donat la publicitat que requeriria. En aquest sentit, ha anunciat que més enllà dels passos polítics, el seu consistori, juntament amb els d'Almatret (Segrià) o Benissanet contribuiran a finançar les despeses d'un bufet d'advocats que prepara possibles accions legals per aturar el projecte.