GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Emotiu comiat a Neus Català amb una crida a preservar-ne la memòria

La bandera republicana i un pom de roses blanques cobreixen el fèretre de la lluitadora antifeixista
Marina Rossell ha cantat en el funeral de Neus Català | TarragonaDigital

 

 

La lluitadora antifeixista Neus Català, que va morir dissabte amb 103 anys, ha estat acomiadada en una emotiva cerimònia pública al tanatori de Móra la Nova, a la comarca de la Ribera d'Ebre, on han assistit prop de 400 persones. El fèretre, amb una bandera republicana al damunt, i un centre de flors blanques i vermelles, ha presidit una sala plena de gom a gom. Desenes de persones han seguit l'acte des de l'exterior del centre funerari.

 

Després d'aquesta cerimònia pública, la família farà un comiat íntim. La seva lluita feminista, pels drets i les llibertats, així com els records més íntims i maternals dels seus fills, s'han recordat en aquest acte de comiat, que ha comptat amb la presència d'una àmplia representació del Govern i d'altres representants institucionals del país.

 

 

 

Elogi unànime a la lluita antifeixista de Neus Català

Les paraules d'elogi i de record a la lluita antifeixista de Neus Català han estat en boca de tots els assistents al seu comiat, un funeral públic que s'ha celebrat aquest dimarts al tanatori de Móra la Nova. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat el compromís de mantenir el llegat de Català, «per fer impossible que el feixisme torni a ser possible mai més enlloc ni contra ningú».

 

També el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha destacat que reunir en aquesta cerimònia persones d'ideologies molt diferents demostra la seva transcendència «més enllà de la llengua, els cognoms i les banderes». «Ha estat un funeral d'estat, i si algú s'ho mereixia, era ella», ha defensat.

 

El president Torra i el delegat del Govern a l'Ebre han acudit al comiat de Català | TarragonaDigital

 

 

Et pot interessar