Els empresaris ebrencs creuen que la independència beneficiaria l'economia del territori

En un baròmetre fet al Fòrum Econòmic de Tortosa consideren que el procés no ha afectat la situació econòmica
Els assistents al primer Fòrum Econòmic de Tortosa-Terres de l'Ebre al Museu de Tortosa. | TarragonaDigital

 

El I Fòrum Econonòmic Tortosa — Terres de l'Ebre, que s'ha celebrat aquest divendres, 1 de març, al Recinte Modernista Museu de Tortosa, ha realitzat un baròmetre d'opinió entre els més de 150 empresaris participants.  El 67% dels empresaris de les Terres de l'Ebre que hi han participat creu que la situació política a Catalunya no té cap incidència en la seva activitat econòmica i el 59% opina que una Catalunya independent beneficiaria l'economia del territori. Aquestes són algunes de les respostes que han donat els empresaris participants, en un baròmetre d'opinió que han fet per via telemàtica, sobre qüestions de la situació econòmica del país i del territori.

El 76% dels empresaris assistents creuen que l'economia ha millorat en el darrer any i preveuen, en un 78% dels casos, que la seva empresa creixerà o es mantindrà estable a mig termini. Per altra banda, el 69% dels empresaris ebrencs consideren que el seu mercat principal es troba a Catalunya, i el 52% creu que la indústria agroalimentària és el sector estratègic del territori ebrenc. 

El I Fòrum Econòmic Terres de l'Ebre, punt de trobada entre empresaris i institucions

Sota el lema «Economia amb denominació d'origen», el I Fòrum Econòmic Tortosa — Terres de l'Ebre ha celebrat una jornada d'èxit que ha complet l’aforament del Recinte Modernista Museu de Tortosa. L’esdeveniment ha constituït un punt de trobada entre empresaris i representants de les institucions públiques amb la voluntat de situar les quatre comarques de l’Ebre en el mapa de l’èxit empresarial. Durant tot el matí s’han celebrat xerrades i taules rodones amb ponents i experts en temàtica empresarial.

En aquest sentit, Juan Antonio Duro, director de la Càtedra Economia Local i Regional de la URV i Olga Martin, presidenta de la Federació Europea de Ciència i tecnologia dels aliments, han parlat sobre els reptes i oportunitats del territori ebrenc, fent un repàs de l’economia de les Terres de l’Ebre en el context actual i el futur de la innovació en el sector de l’agroalimentació

Per altra banda, Josep Maria Gay de Liébana, doctor en ciències econòmiques, ha fet una repassada de la situació econòmica actual tant a nivell nacional, internacional i ha respost preguntes del públic sobre la situació i el futur del territori.

Els empresaris del territori Joel Vicient (Captio), Humbert Conti (Kensho Sake), Josep Rodrigo (SB Hotels) i Cinta Pascual (ADEDE) han debatut sobre alimentació, turisme, noves tecnologies i emprenedoria en clau femenina. I, finalment, Carlos Andreu, conferenciant d’habilitats directives, ha dut a terme una xerrada sobre motivació i emprenedoria.  

"ALERTA: Detingut per realitzar una gran quantitat de robatoris en vehicles" "ÚLTIMA HORA: Tallada l'N-340 per un accident a l'Ebre"