Endesa programa per aquest dijous el desembassament de tardor al tram final del riu Ebre

L'operació durarà onze hores i tindrà tres puntes de cabal de 1.200 metres cúbics per segon
Desembassament al pantà de Flix | Cedida

La companyia elèctrica Endesa ha programat per aquest dijous el desembassament extraordinari de tardor al tram final del riu Ebre per netejar l'acumulació de macròfits i plantes aquàtiques a la llera. L'operació, que suposarà la coordinació de les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja i Flix, s'allargarà durant onze hores, des de les vuit del matí i fins a les set de la tarda. La sortida d'aigua des de la presa de Flix, acordada amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), anirà variant: s'iniciarà amb 200 metres cúbics per segons i creixerà fins els 1.200 metres cúbics per segon.

De fet, es preveuen tres puntes d'aquest cabal màxim: entre les nou i les deu del matí, entre el migdia i les dues de la tarda i entre les quatre i les sis de la tarda, hora a partir de la qual es reduirà progressivament. Els treballs han de permetre arrossegar els macròfits i plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu així com contribuir al manteniment ambiental del meandre de Flix.

"El pressupost congelat del COPATE impedeix tractar contra el mosquit gairebé un miler d'hectàrees al Delta" "L'Audiència de Tarragona reitera l'absolució de l'exalcalde del Perelló, jutjat per una construcció il·legal"