S'ensorra una altra casa al nucli antic de Tortosa

És el quart habitatge que cau en dos mesos | Afortunadament, no hi ha cap persona afectada
Imatge de la casa que s'ha ensorrat al barri de Santa Clara de Tortosa | ACN

 

 

Una casa deshabitada va ensorrar-se ahir dimarts, dia de Nadal, al barri de Sant Clara de Tortosa, al Baix Ebre, segons ha denunciat l'associació Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa. L'habitatge que s'ha esfondrat no estava habitat i no hi ha cap persona afectada. És el quart habitatge que s'ensorra des de l'octubre al nucli històric de la capital ebrenca. Després de les llevantades dues cases de quatre pisos es van esfondrar al carrer Montcada, incident que va obligar a desallotjar per seguretat 23 persones dels edificis del davant. Uns dies després també va caure la coberta d'un altre edifici a la plaça Mossèn Sol.

 

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha demanat a través de les xarxes socials que es tiri endavant el pla local d'habitatge que el consistori es va comprometre a fer fa quatre anys.

 

Els tècnics municipals, valorant els desperfectes causats per un dels ensorraments a Tortosa | ACN

 

S'ensorren dues cases de quatre plantes a Tortosa

Les pluges torrencials del mes d'octubre van provocar l'esfondrament de dues cases de quatre pisos al barri antic de Tortosa. Per sort, en aquella ocasió, les cases que van caure tampoc estaven habitades, tot i que els veïns i veïnes de la zona van endur-se un gran ensurt.

 

Les cases van quedar reduïdes a runes, ocupant la totalitat del carrer Montacada de la capital del Baix Ebre. No hi va haver víctimes personals ni grans danys materials, però els serveis d'emergència van haver de desallotjar un total de 23 veïns dels immobles propers.

 

Els fets es van produir cap a quarts de vuit de la tarda i fins al lloc de l'incident hi van acudir cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Tortosa i la Guàrdia Civil.