'La força de l'Ebre', el nou himne del moviment antitransvasament

Pepet i Marieta i la Plataforma en Defensa de l'Ebre graven un videoclip per celebrar els 18 anys de vida del col·lectiu
El cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes, i un membre del grup damunt d'un vehicle durant el rodatge del videoclip al Pont d'Amposta | ACN

 

'La força de l'Ebre' és la nova cançó composta per Pepet i Marieta dedicada al moviment antitransvasament del riu Ebre i que té la voluntat de convertir-se en l'himne de les noves generacions del col·lectiu. El grup, dirigit pel realitzador Mario Pons, ha rodat aquest dissabte al Pont d'Amposta el videoclip del tema, que ha simulat una manifestació en defensa del riu.

'La força de l'Ebre', la cançó del antitransvasament de l'Ebre 

El rodatge ha aplegat més d'un centenar de persones que han respost a la crida feta per les xarxes socials. La cançó s'estrenarà en el concert commemoratiu previst pel 30 de març, que posarà el punt final a la celebració dels 18 anys de la lluita del moviment.

Els directors, càmera i participants en el rodatge al videoclip 'La força de l'Ebre' | ACN

 

L'equip del rodatge ha començat a gravar escenes del videoclip amb els integrants del grup de Pepet i Marieta al riu Ebre aquest dissabte al matí. Tot seguit, la gravació s'ha trasllat fins al pont d'Amposta, on s'ha tallat la circulació fins passades la una del migdia. En aquest punt, una multitud de persones s'han posat sota les ordres del director i han escenificat una manifestació.

Primeres imatges del videoclip

La majoria d'ells portaven les samarretes blaves amb el nus antitransvasament, símbol de la lluita, així com banderes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). També han cantat incansablement el clam «Lo riu és vida, aigua i sediments», un altre dels emblemes del moviment.

Segons el cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes, la cançó 'La força de l'Ebre' és l'expressió dels 18 anys de lluita que ha donat "identitat" a les Terres de l'Ebre. «Té molta força i serà fàcil que arribi al jovent perquè té esperit jove», ha apuntat. 

De fet, aquest és l'objectiu de la Plataforma, trobar un referent musical per les noves generacions. «El nostre referent musical havien sigut els Quicos amb la cançó del 'Carrilet' però la generació nova té altres referents musicals i s'han de sentir que hi formen part», ha explicat Susanna Abella, membre de la PDE. Per això, ha considerat que el rodatge del videoclip és «especial perquè avui veus els pares, els fills i els nets, tota la gent que ha nascut amb aquest moviment social».

La Plataforma en Defensa de l'Ebre a també ha participat en el rodatge | ACN

 

Cançó amb grans col·laboracions musicals

Davant d'això, Bordes ha assegurat que un cop més s'ha copsat l'energia de la gent i les seves «ganes» per defensar el riu. Una acció que diu que «tocarà fer durant molt de temps». La cançó compta amb les col·laboracions d'altres artistes d'arreu dels Països Catalans, els quals el cantant de Pepet i Marieta no ha volgut desvetllar. Tant la cançó com el videoclip està previst que es publiquin el 19 de març.

Pel que fa al director del videoclip, Mario Pons, ha celebrat l'afluència "massiva" al rodatge i la participació "desinteressada" dels remers i vogadors de Sant Jaume d'Enveja o la dels castellers de Sant Carles de la Ràpita i dels de Tortosa, que han alçat un pilar al final de la gravació. "Ha sigut una gran festa i demostra que el moviment social de la PDE està molt viu i que hi ha relleu generacional", ha subratllat Pons.

cançó compta amb les col·laboracions d'altres artistes d'arreu dels Països Catalans. | ACN

 

Concert 30 de març, la 'diada' de les Terres de l'Ebre

La nova cançó s'interpretarà per primera vegada el dissabte 30 de març en el concert que clourà els actes de commemoració dels 18 anys de la a Plataforma en Defensa de l'Ebre, els quals es van iniciar el passat mes de setembre. 

  

  

Els organitzadors encara no han fet públic el cartell del concert però ja es coneixen alguns dels noms que hi actuaran, com Pepet i Marieta o Joan Rovira. Serà una «gran festa» on hi haurà reivindicacions de les diverses lluites del territori, amb una mostra del teixit cultural – castells, grups de jotes i accions d'entitats-, i, sobretot, molta música. 

"Els empresaris ebrencs creuen que la independència beneficiarà l'economia del territori" "ALERTA: Detingut per realitzar una gran quantitat de robatoris en vehicles"