ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Troben gossos morts i altres en «pèssimes» condicions en un criador d'Alcanar

L'associació animalista Engrescats de les Terres de l'Ebre ha denunciat els fets | Els animals es trobaven tancats en gàbies i en condicions d'insalubritat
L'entitat Engrescats de les Terres de l'Ebre ha denunciat la troballa d'onze gossos desnodrits i cinc de morts en un criador d'Alcanar. | Engrescats Terres de l'Ebre

 

L'entitat animalista Engrescats de les Terres de l'Ebre ha denunciat la troballa d'onze gossos desnodrits i cinc més de morts en un criador d'Alcanar. Els animals vivien en condicions «pèssimes», tancats en gàbies i envoltats de brutícia. Els Mossos d'Esquadra van demanar ajuda als membres de l'entitat quan van descobrir set cadells en molt mal estat. «Tenien la merda enganxada al cos des de feia mesos. Els vam donar aigua i van estar 15 minuts seguits bevent», asseguren des d'Engrescats. 

 

 

Troben onze gossos desnodrits i cinc morts en un criador d'Alcanar

«Ens costarà molt superar el que vam veure. Onze gossos vius, cinc de morts, tots junts tancats en gàbies, en unes condicions d'insalubritat pèssimes». Amb aquestes paraules denunciava aquest cap de setmana l'entitat Engrescats de les Terres de l'ebre la troballa que havia fet en un criador d'Alcanar. Els Mossos els havien requerit per ajudar-los amb set cadells d'American Bulli desnodrits, que es trobaven a l'exterior de la casa. Quan van entrar, però, van comprovar que el problema gran es trobava en l'interior. 

 

Els membres de l'entitat van treure un per un els gossos «de la casa plena de merda», fent pauses per «poder respirar» perquè «l'olor era insuportable». Després, els van hidratar. «Van estar quinze minuts sense parar de beure», asseguren. També els van netejar, atès que «tenien merda enganxada des de feia mesos, fins i tot la sang dels seus companys morts». 

Una voluntària neteja un dels gossos trobats al criador d'Alcanar. | Engrescats Terres de l'Ebre

 

Causa judicial oberta i campanya per rebre donacions

Els gossos van ser traslladats als centres de veterinària que col·laboren amb l'entitat. A més, han denunciat els fets enfront els Mossos d'Esquadra. «Ara ens resta confiar amb la justícia i esperem la pitjor de les condemnes», expressen. Per tal de pagar els costos dels tractaments dels gossos, han obert un compte bancari per poder rebre ajudes i donacions. El número de compte és La Caixa ES87 2100 1439 58 0200108260.

 

També et pot interessar: