ÚLTIMES DADES

Els casos de coronavirus es disparen a Espanya: 2.935 en 24 hores

La Guàrdia Civil decomissa cinc 'bussons' de captura furtiva d'angula a Deltebre

Els fets van passar durant l'última setmana de novembre i una quinzena d'exemplars d'anguila es van retornar a l'aigua
Imatge dels 'bussons' decomissats per la Guàrdia Civil a Deltebre | Guàrdia Civil

 

La setmana passada, el Destacament de Protecció de la Natura (DEPRONA) de la Guàrdia Civil va decomissar fins a cinc ‘bussons’ destinats a la captura il·legal de l’angula al Delta de l’Ebre. En l’operatiu, enfocat a erradicar la captura furtiva d’aquesta espècie, es van fer fins a disset inspeccions a diversos canals de la desembocadura del riu, llocs propicis per dur a terme aquesta mena de caça, totalment prohibida.

Els fets van passar el 27 de novembre a l'Illa de Gràcia, a Deltebre

Durant la tarda del passat dimarts, 27 de novembre, la Guàrdia Civil va localitzar una persona que calava diverses trampes de captura en una zona coneguda com l’Illa de Gràcia, al terme municipal de Deltebre, al Baix Ebre, un indret on no hi ha cap punt autoritzat per a la caça de l’angula.

Arran d’aquests fets, els agents van identificar el presumpte infractor i van poder observar que als ‘bussons’ de pesca els havien tret els precintes numèrics d’identificació, amb la voluntat que el propietari no fos descobert. A l’interior d'una de les trampes, la Guàrdia Civil hi va trobar fins a 15 exemplars d’anguila, que van ser retornats al medi natural.

S'inicia un procés sancionador contra el caçador furtiu d'angula

Les infraccions detectades pel DEPRONA de la Guàrdia Civil es van comunicar al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per tal d’obrir un procediment sancionador contra l’infractor. Alhora, la Guàrdia Civil va quedar-se amb els aparells comissats.

Imatge de l'abocament il·legal de pneumàtics, a Camarles | Agents Rurals

 

Els Agents Rurals investiguen un abocament de pneumàtics a Camarles

Durant l'última setmana de novembre, els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya van localitzar, al terme municipal de Camarles (Baix Ebre), un abocament il·legal de pneumàtics i residus de jardineria. Els agents van trobar fins a quatre rodes d'excavadora i una vintena de rodes de turisme, algunes semienterrades, situades en una zona boscosa del municipi. Ara, n'investiguen els autors.

"ATENCIÓ: Els jutjats de Tortosa també desperten amb fems a la porta" "TRÀGIC: Mor un dels avis atropellats a l'Ebre dimecres passat"