ARA MATEIX

馃毀 Estudiants i CDR tallen l'autovia A-7 a Tarragona

Troben tretze gossos abandonats, desnodrits i malalts a Tortosa

Hi havia dues femelles i onze cadells a la urbanitzaci贸 de Sant Bernab茅, a Jes煤s
La Gu脿rdia Civil troba onze cadells de gos abandonats a Tortosa | GC

La Gu脿rdia Civil ha donat auxili dues femelles de gos adultes i onze cadells que estaven abandonats amb s铆mptomes de desnutrici贸 i malalts, a la urbanitzaci贸 de Sant Bernab茅, de la localitat de Jes煤s a Tortosa.

 

L'actuaci贸 es va produir a principis de la setmana passada quan agents del Seprona de la Gu脿rdia Civil de Tortosa, prestaven serveis d'orientaci贸 a la protecci贸 de la flora i fauna pel terme municipal de Jes煤s, quan van ser alertats per uns ve茂ns perqu猫 hi havia gossets bordant tota l'estona.

 

En una zona pr貌xima, van ser vistes les dues femelles en actitud agressiva, fet que demostrava que estaven protegint els cadells. Despr茅s de rastrejar una zona de matolls van ser localitzats diversos gossets amb s铆mptomes de desnutrici贸 i possibles malalties. Tot seguit, es va contactar amb la protectora d'animals Engrescats d'Amposta, per donar suport en l'operatiu de la Gu脿rdia Civil. 

 

Buscaran persones interessades en la seva adopci贸

Un cop examinats els animals per part del personal t猫cnic de l'associaci贸, es va recomanar l'aplicaci贸 immediata d'un tractament d'higiene i sanitari als animals. Aquests han quedat en poder de l'associaci贸 ebrenca, que s'ocupar脿 de buscar persones interessades en la seva adopci贸. 

 

Aquest tipus d'actuaci贸 estan encaminades a salvar la vida dels animals, ja que en estat salvatge disposen de poca esperan莽a de vida i en cas d'arribar a l'edat adulta, es reproduiran sense cap mena de control, generant greus incidents entre la poblaci贸 canina. 

 

Com que no 茅s l'煤nica actuaci贸 que s'ha produ茂t a la zona, s'ha posat en coneixement del consistori de la localitat per crear mecanismes oportuns amb l'objectiu d'evitar el creixement incontrolat d'animals en aquestes circumst脿ncies.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris
Marta Roig
脡s important saber que la protectora que es far脿 c脿rrec dels gossos est脿 saturada i no rep ajudes p煤bliques. Els desgraciats de l'Ajuntament de Tortosa prefereixen contractar a El Corralet, una gossera de Castell贸 condemnada per maltractament i que es regeix per la llei Espa帽ola que diu que al cap de 15 dies d'arribar un gos es pot sacrificar.
Merc猫
Quan escoltarem q les administracions p煤bliques i/o ajuntaments ajudar脿n a les gosserrs? M茅s penalitzaci贸 prr les persones q abandonen gossos i gats, i m茅s consci猫nciaci贸 d, esterilitzar les famelkes per camadrs no volgudes q despr茅s s贸n abandonades, maltractades o sacrificades. L abandonament i/o maltractament dels animals ha de ser penificat amb multes. Protectores massificafes sense cap tipus d, ajuda. Ja est脿 b茅. Pol铆tics xupopteros q teniu les butxaques plenes.