L'Estat ordena obrir un hotel de Tortosa per allotjar treballadors durant la crisi sanitària

En total, el govern d'Espanya ha declarat com a serveis essencials 370 allotjaments turístics de tot l'Estat
L'Estat ha declarat com a servei essencial l'Hotel Tortosa Parc per allotjar treballadors que es requereixen durant l'emergència sanitària. | Google

 

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha declarat com a serveis essencials 370 allotjaments turístics repartits per tot l'Estat que s'hauran de reobrir per permetre l'allotjament d'aquells treballadors que realitzin tasques de manteniment, assistència sanitària, reparació i obres, subministrament i transport de serveis essencials mentre duri l'estat d'alarma.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

L'Estat declara com a serveis essencials 17 hotels de Catalunya, un d'ells a Tortosa

D'aquests allotjaments, n'hi ha 17 que són a Catalunya i només un d'ells a la província de Tarragona; l'Hotel Tortosa Parc. A més, hi ha 14 hotels més declarats com a serveis essencials a la ciutat de Barcelona, un a Figueres i un més a La Jonquera. Cal recordar que la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona (FEHT) ja va expressar fa dies la seva predisposició a obrir establiments turístics on ho requerissin les autoritats sanitàries. El de Tortosa serà el primer que es reobri per cobrir l'emergència sanitària.

 

Amb aquesta mesura, el govern espanyol vol assegurar la prestació dels serveis essencials d'empreses i proveïdors necessaris per a l'abastiment de la població i del manteniment dels mateixos serveis essencials. A més, des del ministeri expliquen que també es pretén evitar els efectes negatius sobre l'ocupació i la viabilitat empresarial derivats de la suspensió de contractes públics.

 

Habitacions al servei dels professionals que ho requereixin

D'aquesta manera, tindran la possibilitat d'allotjar-se en aquests hotels treballadors de manteniment, assistència sanitària, reparació i execució d'obres d'interès general, proveïment de productes agraris i pesquers, i tripulacions dels vaixells pesquers, així com treballadors de serveis complementaris en l'àmbit sanitari, portuari, aeroportuari, viari i ferroviari, alimentari i salvament marítim.

 

Hi ha altres professionals que també podran fer servir aquests allotjaments turístics quan ho requereixin per la seva feina. És el cas dels que es dediquen a la instal·lació, manteniment i reparació de xarxes de telecomunicacions i centres de processos de dades, subministrament d'energia i aigua, subministrament i serveis de transport de mercaderies, així com les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

 

Cobrir els desplaçaments de persones que han d'atendre els sectors de població vulnerables

Així mateix, els allotjaments turístics declarats servei essencial permetran també l'allotjament de persones que s'hagin de desplaçar per atendre majors, menors, dependents, persones amb discapacitat, persones especialment vulnerables o amb necessitats d'atenció sanitària, així com a totes aquelles persones que per causa de força major o situació de necessitat requereixin assegurar allotjament puntual amb urgència.

 

D'acord amb l'ordre ministerial, els allotjaments seleccionats —que es podrien ampliar amb altres establiments tancats—, aquests dies també hauran de prestar servei de restauració i qualsevol altre destinat a les persones que s'hi trobin allotjades.

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre