I帽aki Lacuesta porta a Lo Pati d'Amposta la seva videoinstal路laci贸 sobre la censura i la prohibici贸

'Jo s贸c all貌 prohibit' es podr脿 veure al Centre d'Art Terres de l'Ebre a partir d'aquest dissabte i fins al 3 de maig

L'artista i director I帽aki Lacuesta porta la seva videoinstal路laci贸 sobre l'arbitrarietat de la censura i els l铆mits de les prohibicions a lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre. 'Jo s贸c all貌 prohibit' es podr脿 veure des d'aquest dissabte dia 15 al vespre fins al pr貌xim 3 de maig. Guanyadora de la cinquena edici贸 del Premi de Videocreaci贸 de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals, Arts Santa M貌nica, Departament de Cultura i Loops Barcelona, es tracta d'una obra que vol explorar els conceptes de prohibici贸 i censura de forma hol铆stica, a partir de l'arbitrarietat i la confusi贸 jur铆dica de les prohibicions, possibilitant, per exemple, que material prohibit pels jutjats es pugui trobar lliurement per la xarxa.

 

 

Lacuesta ha constru茂t la seva videoinstal路laci贸 amb una recopil路laci贸 de materials prohibits a l'estat espanyol durant els 煤ltims 40 anys, des de casos jutjats penalment com enaltiment del periodisme, revelaci贸 de secrets, delictes contra l'honor, inj煤ries a la corona, ofensa als sentiments religiosos o negacionisme. Tampoc s'escapen les refer猫ncies a la propaganda gihadista o la pornografia antifeminista entre les imatges m茅s pertorbadores per als espectadors. Tot aquest material prohibit ser脿 projectat a l'interior d'una cambra fosca on s'accedir脿 individualment

 

La videoinstal路laci贸 arriba acompanyada de dos peces m茅s d'aquest mateix autor: la s猫rie 'Lugares que no existen. Goggle Earth 1.0' (2009) i el curtmetratge 'El rito' (2010), tots dos projectes estan estretament relacionats amb la censura d'imatges. El primer explorant espais que l'aplicaci贸 Google Earth oculta o tergiversa, i el segon fent p煤blica l'execuci贸 animal d'un escorxador giron铆.

 

 

Tamb茅 et pot interessar