L'Hospital de Móra indemnitzarà una pacient per l'error de diagnosi d'un càncer de mama

La sentència en ferm de l'Audiència de Barcelona exigeix uns 85.000 euros per una «doble negligència mèdica»

L’Audiència de Barcelona ha sentenciat l’asseguradora Zurich, com a responsable civil directa de l’activitat mèdica de l’Hospital de Móra d’Ebre, a pagar 84.679 euros a una pacient a qui no se li va diagnosticar a temps un càncer de mama.

Els fets van passar l'any 2007 a l'Hospital de Móra d'Ebre

Els fets, concretament, van passar l’any 2007 quan, amb 45 anys i després de notar un bony al pit, la dona es va sotmetre a una mamografia i a una ecografia. En aquell moment, tot i que no es va poder comprovar que lesió fos cent per cent benigna, no van practicar-li més proves i, cinc anys després, a la pacient li van diagnosticar un tumor. La víctima va haver de sotmetre’s a quimioteràpia i a una mastectomia radical.

El Defensor del Pacient denuncia el cas, el jutjat sentencia i l'Audiència ratifica

La lletrada Luisa Blanco Delgado, col·laboradora de l’associació del Defensor del Pacient, va denunciar el cas i ara la secció 14 de l’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la sentència del jutjat de primera instància, ferma, i que requereix una indemnització a l’asseguradora pels danys i perjudicis patits.

«Doble negligència mèdica», el veredicte

Fa dos anys, el jutjat de primera instància número 25 de Barcelona ja va emetre el veredicte condemnatori envers l’empresa Zurich, com a responsable civil directa de l’activitat mèdica de part del personal sanitari del Servei Català de Salut a l’hospital de Móra d’Ebre per una «doble negligència mèdica».

La condemna ratificava un diagnòstic deficient de la naturalesa del nòdul trobat a les ecografies de 2007, ja que no es van esgotar tots els mètodes de recerca disponibles per assegurar totalment el caràcter benigne de la lesió; ni tampoc es va establir una pauta, unes visites posteriors, ni d’altres proves per al correcte control del nòdul.


Comentaris