Quinze ens turístics ebrencs rebran 160.000€ de la Diputació per promocionar-se conjuntament

El president de l'ens provincial, Josep Poblet, nega que l'esforç de difusió de la marca Costa Daurada estigui ocultant l'ebrenca

La Diputació de Tarragona aportarà 160.000 euros per a la promoció turística conjunta d'una quinzena d'ens, públics i privats, de les Terres de l'Ebre. Representants de les administracions i entitats han signat al migdia d'avui dijous, 31 de gener, a Tortosa l'anomenat conveni Corner, pel qual l'ens regional donarà suport econòmic perquè puguin participar conjuntament en fires o posar en marxa campanyes publicitàries en mitjans.

La costa Daurada no eclipsa l'Ebre, segons Poblet

Durant l'acte, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha negat que l'esforç de promoció de la marca Costa Daurada estigui eclipsant la de Terres de l'Ebre. «La Costa Daurada és l'element més important potenciador de les Terres de l'Ebre, perquè és el que més gent pot desviar i així ho fa», ha assegurat.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona liderarà les accions promocionals conjuntes d'aquesta setzena edició del conveni Corner al qual, a les Terres de l'Ebre, s'han afegit els ajuntaments d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Amposta, Ascó, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa, l'empresa Jesús Activitats i Serveis SL, el consell de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre així com el festival de cinema Terres Catalunya.

Uns 160.000 euros repartits proporcionalment

El conveni, segons recorda l'organisme regional, regula la participació conjunta a diverses fires del sector i accions publicitàries, permetent sumar esforços entre els diferents socis i prendre part en accions que de forma individual no podrien assumir. El pressupost de 160.225 euros aquest 2019 es repartirà de forma proporcional entre tots els signants.

S'utilitzarà, concretament, per participar en fires com la WTM de Londres, l'Adventure Travel Show de Londres, FIO de Càceres, Fiets & Wandelbeurs d'Utrecht (Països Baixos), British Birdfair de Rutland (Regne Unit), Navartur a Pamplona i B-Travel a Barcelona. La setmana passada ja van assistir de forma coordinada també a FITUR de Madrid.

Adiccionalment, s'han programat tres accions dins d'una campanya de publicitat conjunta, accions en ràdio al mercat català i presència als portals Logitravel i Minube.

Responsables de la Diputació de Tarragona, alcaldes i representants d'ens turístics signant el conveni Corner | ACN

 

Roigé remarca la importància del turisme al territori

«El fet de poder comptar amb el suport de la Diputació ens permet anar molt més enllà del que podríem fer sols», ha destacat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, tot recordant la importància estratègica del turisme en l'economia de la ciutat i del territori. També ho ha remarcat el mateix president de la Diputació, Josep Poblet, qui ha recordat que dels sis milions de turistes que van passar per la demarcació, 1,5 ho van fer a les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, el president de l'ens intercomarcal —que recentment va signar el conveni Corner amb entitats de la Costa Daurada per valor de més de 340.000 euros— ha negat que l'esforç promocional sobre aquesta última marca estigui eclipsant la projecció i personalitat pròpia de les Terres de l'Ebre, segons lamenten empresaris del sector. 

Poblet ha argumentat que tots dos territoris són «un punt molt petit» i ha remarcat la importància d'aconseguir atreure visitants cap aquí, «i els escampem i irradiem per tot arreu». «Hard Rock pot aportar continguts turístics: no només a la Costa Daurada sinó també a l'interior i les Terres de l'Ebre», ha explicat, tot criticant «l'immobilisme» que, a parer seu, s'amaga darrere d'aquests greuges.


Comentaris