Les inversions del Govern per reparar els estralls dels temporals a l'Ebre

La llera de l'Ebre, principal inversi贸
Les inversions del Govern per reparar els estralls dels temporals a l'Ebre | acn

El Govern ha aprovat destinar 12,2 milions d'euros (MEUR) per reparar els estralls dels temporals a les comarques gironines i a les Terres de l'Ebre. D'aquest global, el gran gruix se l'emporten els treballs per recuperar la captaci贸 d'aigua de mar de la dessaladora de la Tordera a Blanes. S'hi destinaran 8 MEUR. La planta no funciona d'en莽脿 que el Gloria va malmetre el sistema. A m茅s, l'Ag猫ncia Catalana de l'Aigua (ACA) invertir脿 3,3 MEUR per adequar les lleres de la conca de l'Ebre afectades pels aiguats d'octubre. El Govern tamb茅 ha aprovat destinar 900.000 euros d'urg猫ncia a reparar dues carreteres. Permetran estabilitzar diversos talussos entre Gandesa i Horta de Sant Joan i reconstruir un mur a la GI-550 a Sant Hilari.

 

El Govern ha aprovat destinar gaireb茅 8 MEUR per reparar la captaci贸 d'aigua de mar de la dessalinitzadora de la Tordera, despr茅s dels efectes del temporal Gloria. Els treballs, que far脿 l'empresa p煤blica ATL, consistiran a reparar i consolidar la captaci贸 d'aigua de mar i l'emissari de salmorres, per poder restituir el seu funcionament al m茅s aviat possible. En l'actualitat, el subministrament d'aigua del nord del Maresme i sud de la Selva est脿 garantit mitjan莽ant l'aigua de l'aq眉铆fer de la Tordera i l'aportaci贸 d'aigua provinent del sistema ATL.

 

D'altra banda, el Govern tamb茅 ha autoritzat avui l'Ag猫ncia Catalana de l'Aigua (ACA) a destinar 3,3 MEUR per adequar les lleres de la conca de l'Ebre afectades pels aiguats del passat 22 i 23 d'octubre, aix铆 com tamb茅 dur a terme actuacions per reparar infraestructures d'abastament en alta danyades per l'efecte de l'aigua, per valor de 177.740 euros.

 

A m茅s, el Consell Executiu ha aprovat avui la declaraci贸 d'emerg猫ncia de les obres de refor莽 de l'estabilitzaci贸 de diversos talussos a la carretera que uneix Gandesa i Horta de Sant Joan (Terra Alta), i de reconstrucci贸 d'un mur a la GI-550, a Sant Hilari Sacalm (la Selva), afectats pel temporal Gloria. El Govern ha destinat per a aquestes actuacions dues partides que sumen 900.000 euros.

 

Talussos i reparaci贸 del mur

Els treballs a l'itinerari entre Gandesa i Horta de Sant Joan inclouen tasques per a l'estabilitzaci贸 dels talussos com el sanejament i la col路locaci贸 de malles, la projecci贸 de formig贸, aix铆 com la construcci贸 de cunetes i baixants per canalitzar les aig眉es.

 

L'obra abasta les carreteres T-334 i TV-3531 i tamb茅 inclou la construcci贸 de murs d'escullera i de la reconstrucci贸 de murs de sosteniment existents danyats pel temporal. Aquesta actuaci贸, que comen莽ar脿 en breu i tindr脿 un termini de quatre mesos, compta amb un pressupost de 475.000 euros.

 

D'altra banda, els treballs a la GI-550 consisteixen en la reconstrucci贸 d'un mur de contenci贸 esllavissat com a conseq眉猫ncia de les intenses pluges pel temporal Gloria. Arran de l'esllavissada, a l'entorn del quil貌metre 5,6, va quedar tallat el carril de la carretera en sentit Sant Hilari i s'ha instal路lat un sem脿for que dona pas alternatiu als vehicles pel carril en sentit Arb煤cies.

 

Els treballs per reparar el mur afectat tindran un termini de previst de 3 mesos. El Govern ha destinat per a aquesta actuaci贸 una partida de 425.000 euros.

M茅s not铆cies de la categoria Terres de l'Ebre