URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

Investigat un veí de Santa Bàrbara per delictes d'abandonament d'animals

Els gossos tenien greus símptomes de desnodriment i desatenció veterinària.
Un home tenia abandonats sis gossos, desnodrits i desatesos, a la seva finca a les Terres de l'Ebre | Guàrdia Civil

 

La Patrulla de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa ha prestat declaració a un home, veí de Santa Bàrbara, per diversos delictes relacionats amb l'abandonament d'animals, ja que tenia sis gossos tancats en una gàbia en molt mal estat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Abandona els animals perquè no els podia mantenir

Els fets es remunten a finals del mes de febrer quan, a dins del terme municipal de Santa Bàrbara, es va descobrir una finca on hi havia sis gossos de caça de raça mestissa, tenien greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària. Per aquest motiu, es va sol·licitar la col·laboració dels serveis veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, però, en resultar infructuosos, es va demanar ajuda a l'entitat sense ànims de lucre 'Engrescats Terres de l'Ebre', ja que té conveni amb l'Ajuntament de Santa Bàrbara. 

 

Després de diverses gestions, va ser localitzat el propietari de la finca. En aquest sentit, es va demanar que anés fins a la finca amb l'objectiu d'atendre les necessitats bàsiques dels animals. Després de fer-ho, es va procedir a la seva citació a les dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, amb l'objectiu de prendre-li declaració en qualitat d'investigat per la comissió de sis presumptes delictes d'abandó d'animals.

 

En ser preguntat pels agents per quin motiu estaven desnodrits i desatesos, l'home va explicar que aquests «eren animals de caça i no els podia mantenir i, per aquest motiu, els havia desatès».

 

En realitzar les primeres necessitats dels animals i fer-los una cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser entregats a l'associació protectora d'animals 'Engrescats de les Terres de l'Ebre', la qual actua com dipositaria judicial, per la seva recuperació. Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.