Jèssica Tomàs, professora, atrapada a la carretera quan anava a fer les oposicions

Jèssica, la professora ebrenca que s'ha quedat atrapada a la carretera quan anava a fer les oposicions

Educació promet «flexibilitat» als professors interins que arribin tard a l'examen de les oposicions

El futur  de molts professors i professores  de Catalunya estava en joc aquest 9 de gener de 2021. Arreu del territori català se celebraven les proves d'oposició d'educació secundària, després d'ajornar-se des de fa mesos per causa de la pandèmia. Tot i ser una època difícil per la Covid-19, la celebració d'oposicions s'ha complicat a causa de les nevades  arreu de Catalunya provocant talls de carreteres i utilització de cadenes en algunes de les vies. 

Una de les persones més fastiguejades pel temporal de neu ha estat Jèssica Tomàs, professora de matemàtiques, que havia de sortir aquest matí de Campredó  per examinar-se a Lleida. El trajecte, però, ha tingut imprevistos  i abans d'arribar a Móra d'Ebre s'ha trobat atrapada  a la carretera per causa del temporal de neu.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

No es farà cap excepció per raons meteorològiques

La impotència de Jèssica Tomàs ha estat publicada a les xarxes socials a través d'un vídeo criticant la celebració de les oposicions  per part del Departament d'Ensenyament, atacant directament al conseller Josep Bargalló, sabent el temporal de neu que hi hauria a les comarques catalanes aquesta setmana. «Senyor Bargalló, no n'és compte de què fa. Això és lo ben pensat que estan unes oposicions que estan durant infinitament. No hi ha coneixement», assenyala la professora atrapada enmig de la carretera.

L'episodi no s'ha acabat aquí. Després de contactar amb el seu tribunal, segons assenyala el Diari de Barcelona, ha rebut una desoladora  notícia, ja que no hi ha cap excepció prevista per als casos que no s'hagi pogut arribar per raons meteorològiques i havia de preveure-ho ella, i no el departament. En aquest sentit, Jèssica no podia opositar si no arribava a les 12 a Lleida. La carretera C-12, que connecta Tortosa i Lleida, té algun tram tallat i a més d'haver d'utilitzar cadenes en molts punts.

El director general de Professorat, Ignasi Garcia, ha declarat a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, que «les persones que arribin tard a la prova per culpa de la neu, la podran fer avui mateix». Així mateix, ha explicat que «fer una regla general no és mai bona idea, mirarem de donar resposta  a cada situació individual».

Des del sindicat de CCOO s'ha demanat al Departament d'Educació que les persones opositores en zones afectades meteorològicament amb restriccions segons el Servei Català de Trànsit han de tenir garantit optar a la convocatòria extraordinària i no desplaçar-se avui. Hem exigit solucions  a aquesta situació tan greu i posar al tauler de l’aspirant una nota tranquil·litzadora. Cal evitar accidents i que la gent arrisqui la salut.

L'ANPE també s'ha rebel·lat contra el Departament d'Educació i exigeixen que, avui mateix, «emetin un comunicat informant que els opositors i les opositores que no hagin pogut arribar a les seves seus per fer les proves, se'ls valori la possibilitat de poder-les realitzar i accedir a la convocatòria extraordinària el 23 de gener», ja que «el Sr. Bargalló i el Departament, no escolten als epidemiòlegs ni als meteoròlegs».

Contradiccions a la Generalitat

Mentre els professors i professores d'arreu de Catalunya es desplaçaven al seu centre per presentar-se a les oposicions, convocades per aquest 9 de gener pel Departament d'Educació, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, feia una crida a la prudència i a evitar desplaçaments aquest cap de setmana arran del temporal Filomena. «Si el consell d'ahir era no sortir de casa, el consell d'avui és no sortir de casa», resumia el conseller. El temporal, previst des de fa dies arreu de les comarques i amb nevades presents des d'aquest dijous al territori català, no s'ha aturat, com no ho han fet les oposicions.