La façana fluvial de Mòra d'Ebre

Móra d'Ebre pren la decisió de suspendre la Festa Major d'Estiu

El consistori ha optat per suspendre els actes i esdeveniments alternatius que ja tenien preparats

El municipi de Móra d'Ebre no celebrarà la Festa Major 2020. L'equip de Govern ha emès un comunicat aquest dilluns, 3 d'agost, informant que no se celebrarien els esdeveniments a la localitat, essent aquesta una acció de responsabilitat i dins de la urgència de la situació en conseqüència de la Covid-19.

Des de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, s'ha explicat que la prioritat ha estat «la salut pública de tots els veïns i veïnes de Móra d'Ebre i de la Ribera d'Ebre». A causa de la situació que s'està vivint en aquesta segona onada de contagis de coronavirus i, com ha passat en altres pobles de la comarca o del territori ebrenc i tarragoní, el consistori ha optat per «suspendre els actes i esdeveniments alternatius previstos en substitució de la tradicional Festa Major d'estiu que ja teníem preparats i enllestits».

La Festa Major de Móra d'Ebre, coincidint amb l'últim cap de setmana d'agost, acull un elevat nombre de participants del municipi, així com de localitats de la Ribera d'Ebre o d'altres comarques veïnes, fet que aglomera molta gent. Això, afegit a la necessitat dictada per les autoritats sanitàries d'un control estricte dels aforaments i de la distància interpersonal, a més de la voluntat de l'equip de govern de garantir la seguretat de tothom, i després d'haver parlat amb la Comissió de Festes, les entitats i associacions implicades en l'organització de la festa, s'ha pres la decisió final de suspendre tots els actes i activitats previstos.

L'equip de govern considera que «és una decisió molt difícil de prendre», però està presa des de «la ferma convicció que en una situació de pandèmia mundial cal escoltar als experts». Així mateix, s'està actuant d'una forma prudent per fer prevaldre la seguretat dels veïns i enfocar-se en el suport a les persones que ho estan passant malament.


Comentaris