Reobre un nou tram de la barra del Trabucador aquest cap de setmana

Es permetrà l'accés amb vehicles de motor fins al punt de tancament de l'istme
Es permetrà l'accés amb vehicles de motor fins al punt de tancament de l'istme | acn

El Parc Natural del Delta de l'Ebre, conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Ministeri per a la Transició Ecològica han acordat obrir al públic un nou tram de la barra del Trabucador que arriba fins a la zona d'obres de restauració de l'istme. L'espai es reobrirà a partir d'aquest cap de setmana i té un quilòmetre de longitud. Es permetrà l'accés en vehicles de motor fins a aquest punt i a partir d'aquí només es podrà continuar a peu. Les autoritats demanen als usuaris i visitants que respectin l'espai natural i evitin trepitjar les dunes amb vegetació i la circulació fora pista.

A més, fins al punt de tancament s'ha situat un cadenat al camí i s'han creat unes pantalles d'arena a cada costat per impedir el pas de vehicles. També es requereix que els vehicles s'aparquin ordenadament, en línia o en bateria, a banda i banda del camí, per tal que es permeti la circulació en doble sentit.

Dipositats 350.000 m³ de sorra

La barra del Trabucador es va trencar el passat gener arran del temporal Glòria. Les obres per restaurar-la es van reiniciar al maig, però van quedar aturades per la crisi sanitària. Amb tot, s'han reubicat 350.000 m³ de sorra de l'àmbit del mateix Trabucador, de manera urgent, durant aquests dos mesos i mig. Durant els treballs, es va tallar l'accés al públic a l'altura de l'àrea de servei per garantir la seguretat de les persones i no interferir en l'execució de les obres, sobretot per la presència de maquinària de gran tonatge.

"Innovador mètode per quantificar l'impacte que té la vida d'un producte en el sòl" "Agenda: Visita l'entorn de la Llacuna d'Ascó i gaudeix de la natura amb família!"