Els pagesos afectats per l'incendi a la Ribera d'Ebre es mobilitzen: tallaran de nou la C-12 a Flix

Denuncien que les assegurances els costaran quatre vegades m茅s que la subvenci贸 que rebran
Nou tall de carretera a la C-12 a Flix | acn

Els pagesos tornaran a tallar diumenge la C-12, al terme municipal de Flix. Exigeixen a Agricultura que rebaixi els requisits de les subvencions i no s'obligui als afectats per l'incendi del juny passat a contractar una asseguran莽a de cinc anys per als cultius, que els costaran quatre vegades m茅s del que rebran. 芦Una persona que t茅 30 hect脿rees i se n'hi ha cremat 5, ha de pagar una asseguran莽a de cinc anys de 26.000 euros i l'ajuden amb 5.500 euros禄, ha exemplificat l'alcalde de Bovera, 脪scar Acero. Els ajuts s贸n d'1,33 euros per olivera als terrenys de sec脿 i de 3,5 euros per olivera als de regadiu.

Els ajuts que ja es van pagar el 31 de gener, tot i algunes al路legacions presentades pels agricultors, s'hauran de tornar si no es contracta l'asseguran莽a de l'olivera per cinc anys. La mesura afecta uns 80 pagesos amb terreny cremat a l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segri脿, el juny de l'any passat. Despr茅s de diverses reunions, l'煤ltima amb el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i altres representants del departament la setmana passada, han decidit emprendre accions de protesta per fer recular al Govern.

Diumenge a la tarda faran talls intermitents de tr脿nsit, com ja van fer poc temps despr茅s del foc. Demanen responsabilitat i comprom铆s real amb la pagesia que se sent desemparada. 芦Nosaltres vam patir el foc i ara seran els afectats pels aiguats. El 99% del meu municipi viu de l'agricultura per貌 sembla que els sobrem els pagesos petits禄, ha lamentat l'alcalde de Bovera. 芦De l'incendi alg煤 se n'ha de fer responsable. Si hi ha diners per netejar els pinars, n'hi ha d'haver per als pagesos i per als olivers, que 茅s del que vivim禄, ha afegit.

Conviden a tothom a participar en la manifestaci贸 perqu猫 la mobilitzaci贸 va m茅s enll脿 dels afectats per l'incendi. 芦Ells fan proves. Ara diuen que els ajuts no es cobren perqu猫 no es t茅 asseguran莽a per貌 m茅s endavant igual diuen que qui no t茅 asseguran莽a no cobra la DUN i encara ser脿 pitjor. Han de fer una asseguran莽a atractiva perqu猫 tothom volem assegurar la collita per貌 no es poden pagar 170 euros per hect脿rea禄, ha defensat Acero.

"馃彞 L'esperada reclamaci贸 per les Terres de l'Ebre que per fi ha arribat al Parlament" "馃摳 FOTOS: Important descobriment rom脿 a Tortosa"