El nou Palau de Justícia de Tortosa començarà a funcionar al desembre

El Govern celebra «els dispositius impecables» dels cossos policials en les mobilitzacions i accions de protesta a l'Ebre
La consellera Capella en la seva darrera visita a les obres del Palau de Justícia de Tortosa. | ACN

El nou Palau de Justícia de Tortosa començarà a funcionar a principis del mes de desembre. En les pròximes setmanes, s'enllestirà la col·locació de mobiliari i materials de treball perquè es pugui traslladar al nou complex els cinc jutjats de primera instància i d'instrucció, així com el Registre Civil o els serveis forenses de Medicina Legal.

Com ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, la inauguració oficial s'ha d'acabar de programar amb la conselleria. D'altra banda, Pallarés ha felicitat els cossos policials pels «dispositius impecables» que s'ha fet en les mobilitzacions i accions de protesta dels últims dies al territori.

El trasllat, al novembre

Malgrat que en l'última visita de la consellera Ester Capella a les obres es va anunciar que els treballs s'haurien acabat al mes de febrer d'enguany i que el curs jurídic 2019/2020 començaria al nou complex judicial, les feines s'allargaran encara durant el mes de novembre quan es farà efectiu el trasllat. El nou Palau de Justícia de Tortosa ha suposat una inversió de 5,1 milions d'euros. El nou edifici, situat al cor del nucli antic de Tortosa ha permès urbanitzar i millorar la zona de la plaça dels Estudis. El partit judicial de Tortosa presta servei a 14 municipis del Baix Ebre, a prop de 80.000 habitants.

Amb la posada en marxa del nou complex judicial s'acabaran els actuals problemes de falta d'espai i de dispersió —els dos jutjats penals de la ciutat estan ubicats al barri de Ferreries, a les antigues dependències policials dels Mossos d'Esquadra. L'edifici judicial actual albergarà els jutjats penals i la Fiscalia. Els cinc jutjats de primera instància i d'instrucció ocuparan les instal·lacions de nova planta, juntament amb el jutjat de guàrdia, el Registre Civil, els serveis forenses de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i una zona de detinguts. El Jutjat Social també continuarà a l'edifici antic.

La sentència

El consell d'administració del Govern a les Terres de l'Ebre ha tornat a condemnar la sentència de l'1-O i han mostrat el suport amb les famílies dels processats. «Entenem la reacció de la gent», ha apuntat Xavier Pallarés. El consell ha destacat que en mobilitzacions i accions de protesta de les Terres de l'Ebre no s'hagi produït «cap fet extraordinari» i s'han felicitat els cosses de seguretat del territori «que han treballat de manera molt coordinada i amb dispositius impecables».

Estudi dels fruiters

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha explicat que s'ha presentat els resultats d'un pla de replantació als agricultors de la fruita dolça de la Ribera d'Ebre, afectats per la malaltia de la sharka. Els pagesos que han hagut d'arrencar els cultius, sobretot de presseguer, se'ls proposa replantar, per exemple, kiwi o ametllers, entre d'altres tenint en compte les circumstàncies del mercat actual.

"❗⚠ URGENT: Ferit greu un camioner en un accident a l'N-340, a l'Ebre" "😡INDIGNANT: El milionari cost del disseny per la hibernació del Castor per només 2 anys"