El Parlament demana al Govern incloure als pressupostos un pla específic d'inversions per a l'Ebre

Cituadans ha presentat la moció i JxCat i ERC han votat en contra
Ciutadans ha presentat la moció on hi havia aquest punt | TarragonaDigital

El Parlament insta el Govern a incloure als pressupostos de la Generalitat un pla específic d'inversions calendaritzades per a les comarques de les Terres de l'Ebre. Es tracta d'un punt d'una moció presentada per Ciutadans que s'ha aprovat malgrat el vot en contra de JxCat i ERC. La resta de grups parlamentaris hi han votat a favor. La cambra catalana també ha instat l'executiu català a aprovar un pla de mesures per frenar la regressió i subsistència del Delta de l'Ebre de manera coordinada amb el govern espanyol i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat.

El text aprovat demana també per unanimitat reduir el temps de viatge i augmentar la freqüència els trens entre les estacions de Terres de l'Ebre amb les estacions de Reus, Tarragona i Barcelona, així com reclamar al govern espanyol que els serveis ferroviaris de llarga distància tinguin parada a l'estació d'Aldea-Amposta-Tortosa i a l'estació del Camp de Tarragona.

Encara sobre les Terres de l'Ebre, el Parlament ha demanat que es potenciïn mesures per frenar el despoblament del territori i del medi rural en el marc de la comissió interdepartamental sobre despoblament rural.

"🚜 ATENCIÓ: Els pagesos afectats per l'incendi a la Ribera d'Ebre tallaran la C-12" "🏥 L'esperada reclamació per les Terres de l'Ebre que per fi ha arribat al Parlament"