El Parlament demana al Govern incloure als pressupostos un pla espec铆fic d'inversions per a l'Ebre

Cituadans ha presentat la moci贸 i JxCat i ERC han votat en contra
Ciutadans ha presentat la moci贸 on hi havia aquest punt | TarragonaDigital

 

El Parlament insta el Govern a incloure als pressupostos de la Generalitat un pla espec铆fic d'inversions calendaritzades per a les comarques de les Terres de l'Ebre. Es tracta d'un punt d'una moci贸 presentada per Ciutadans que s'ha aprovat malgrat el vot en contra de JxCat i ERC. La resta de grups parlamentaris hi han votat a favor. La cambra catalana tamb茅 ha instat l'executiu catal脿 a aprovar un pla de mesures per frenar la regressi贸 i subsist猫ncia del Delta de l'Ebre de manera coordinada amb el govern espanyol i la Confederaci贸 Hidrogr脿fica de l'Ebre. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat.

 

El text aprovat demana tamb茅 per unanimitat reduir el temps de viatge i augmentar la freq眉猫ncia els trens entre les estacions de Terres de l'Ebre amb les estacions de Reus, Tarragona i Barcelona, aix铆 com reclamar al govern espanyol que els serveis ferroviaris de llarga dist脿ncia tinguin parada a l'estaci贸 d'Aldea-Amposta-Tortosa i a l'estaci贸 del Camp de Tarragona.

 

Encara sobre les Terres de l'Ebre, el Parlament ha demanat que es potenci茂n mesures per frenar el despoblament del territori i del medi rural en el marc de la comissi贸 interdepartamental sobre despoblament rural.