Pla pilot a la Terra Alta per garantir un envelliment actiu i acompanyat per a la gent gran

La comarca registra una de les taxes de gent gran més elevades de tot Catalunya
L'acord vol millorar l'atenció en una de les comarques amb més percentatge de gent gran | Cedida

El Govern i el Consell Comarcal de la Terra Alta han acordat aquest dissabte impulsar el Pla Pilot de Foment de l'Envelliment Km 0 de polítiques per atendre les necessitats de la gent gran d'aquesta comarca. De fet, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha escollit implementar aquesta pla a la Terra Alta perquè registra una elevada taxa d'envelliment, molt per sobre de la mitjana de Catalunya.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El pla prioritzarà diversos programes per tal de fomentar l'autonomia personal, l'envelliment actiu al mateix domicili, entorn familiar i comunitari, la participació i l'apoderament de la gent gran, així com la lluita contra la soledat no desitjada i les millores dels serveis socials de la xarxa d'utilització pública.

La Terra Alta registra una de les taxes d'envelliment més altes de Catalunya

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha destacat que «com a país necessitem crear un sistema de protecció social que acompanyi en el procés d'envelliment, capaç d'atendre la diversitat de situacions que presenta». I és que per a El Homrani és «imprescindible» atendre les situacions de dependència abans que siguin «més acusades». Davant d'això, ha afirmat que «cal fer-ho des de la proximitat, per no trencar la xarxa social, i respectant el dret a decidir de la gent gran».

El pla pilot es basarà en quatre eixos d'actuació prioritaris com són l'acció comunitària i envelliment actiu; els serveis de proximitat que ajudin a mantenir la gent gran a la seva llar; la innovació, flexibilitat i millora de l'accés i l'accessibilitat als serveis i atenció integrada i en xarxa. L'acord també preveu la creació d'una comissió de treball —formada per tres representants del Departament de Treball i tres més per part de l'ens comarcal— que s'encarregarà d'elaborar un diagnòstic i un pla operatiu territorial de concreció i de desplegament de les accions d'actuació.

"🚨 FORTA POLÈMICA: Surten a la llum unes subvencions 'sospitoses' a Tortosa" "🔴 El Govern contraataca pel tall a la C-12 en protesta pels ajuts de l'incendi"