Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Amposta

L'Ajuntament d'Amposta presenta un projecte de pressupost de 30,3 milions d'euros per al 2021

Augmenta fins als 7,6 milions d'euros el capítol d'inversions per reactivar l'economia

L'Ajuntament d'Amposta presentarà al ple dilluns vinent, 28 de desembre del 2020, un projecte de pressupost de 30,3 milions d'euros per al 2021, un 6,36% més alt que el d'aquest any. L'alcalde del municipi, Adam Tomàs, ha resumit els comptes públics com uns pressupostos «centrats en l'atenció a les persones, amb un increment important de la inversió social, educativa i de reactivació econòmica». També n'ha destacat que es mantenen les partides culturals i esportives i una retallada «important, de sortida» de les partides vinculades a les activitats festives. L'increment es vincula sobretot a «l'aposta» per la reactivació econòmica. Entre d'altres preveu inversions per valor de 7,6 milions d'euros, a executar en diferents anualitats.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El capítol d'inversions s'ha de finançar amb un préstec de 6 milions d'euros, 500.000 euros de recursos propis i 1,14 milions de subvencions.

Pel que fa als ingressos, destaca la davallada de 250.000 euros (5,36%) del capítol de taxes, preus públics i altres ingressos, vinculada a la davallada d'activitat produïda per la Covid-19. La baixada «no queda compensada» per l'increment del capítol d'impostos directes ja plantejat en aprovar les ordenances, del 2,09%.

Quant a les despeses, en el capítol de Personal l'alcalde destaca la davallada de l'1,66%, de prop de 193.000 euros; l'increment del 4,35% de les despeses corrents en béns i serveis i l'increment del 12,85% en les transferències corrents, és a dir, en ajuts i subvencions a la ciutadania i les entitats del municipi.