Patax, The Sey Sisters i la Tortosa Big Band, protagonistes d'una Mostra de Jazz adaptada a la crisi

Els concerts, la majoria a l'entorn de bars i restaurants, s'allargaran del 30 de juliol al 15 d'agost

Patax, The Sey Sisters i la Tortosa Big Band seran els protagonistes principals d'una XXVII Mostra de Jazz de Tortosa que, enguany, ha hagut d'adaptar-se a la crisi del coronavirus per portar la música als carrers de la ciutat. Ho fa amb un cartell amb només artistes residents a l'estat espanyol i allargant les dates: començant el pròxim 30 de juliol i finalitzant el 15 d'agost. A banda de les tres actuacions centrals, la resta de concerts, fins a una vintena i tots a l'aire lliure, tindran lloc a l'entorn de bars i restaurants, com ja és habitual. Des de l'Ajuntament de Tortosa consideren que el manteniment de la mostra, amb les mesures de seguretat sanitàries, permetrà dinamitzar el sector cultural i al mateix temps el de l'hostaleria.

«Evidentment, enguany, no només ha estat difícil sinó impossible pensar amb actuacions d'artistes de reconeixement mundial. No es tracta si podien actuar o no: era si podien o no venir, ateses les restriccions de viatges entre països», ha precisat el director de la Mostra, Xavier Bertomeu. Això ha forçat a programar un cartell amb artistes de renom, però residents al territori estatal.

El concert de Patax, una banda que fusiona flamenc, salsa i jazz, obrirà el certamen el pròxim 30 de juliol als jardins del Museu de Tortosa. Al seu costat, el trio de veus negres The Sey Sisters, el dia 6 d'agost també als mateixos jardins, i la Tortosa Big Band —amb gairebé una vintena de músics de les Terres de l'Ebre—, el 14 d'agost al parc Teodor González, completen el trio d'actuacions principals. Les dues primeres que requeriran la compra d'entrada anticipada a través de la plataforma Ebreticket i l'última, reserva.

La resta de concerts, una vintena, tindran com a escenari, tal com es fa habitualment, a l'entorn de bars i restaurants. Les actuacions, totes a l'aire lliure doncs, tindran aforament limitat. En aquesta ocasió, però, el certamen passa dels cinc o sis dies a pràcticament dues setmanes.

«Hem hagut de suspendre altres activitats com la festa del ren però enteníem que la mostra de jazz es podia fer amb condicions, aforaments controlats i a l'aire lliure, i ens permetia tirar-ho endavant», ha argumentat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui confia que la celebració del certamen serveixi també per esperonar el sector local de l'hostaleria i la restauració així com el sector cultural, donant suport a la participació de bandes novelles del territori dins del cartell.

A banda dels concerts, la Mostra continuarà oferint un any més les jornades de cuina Cajún en una dotzena de restaurants de la ciutat. També s'organitzarà una fira del disc per als amants dels vinils i el col·leccionisme així com una exposició al Museu.

"Atenció: Detecten 2 nous positius per coronavirus en un hospital de Tortosa" "Denuncien per maltractament animal l'acte amb un bou celebrat al Montsià"