El PSC proposarà Manel de la Vega com a senador per designació del Parlament

Els socialistes han escollit l'ebrenc després que fracassés l'intent de dur Iceta al Senat
Imatge de part de la plaça Alfons XII de Tortosa amb els regidors del PSC de Tortosa, Eric Roig i Manel de la Vega | ACN

La portaveu del PSC-Units, Eva Granados, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup proposarà el primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega, com a senador per designació del Parlament. En una roda de premsa, Granados ha explicat que ha mantingut ja «una ronda de converses» amb els grups de la cambra catalana i que «ningú hi ha posat cap problema», per la qual cosa espera que es pugui designar De la Vega com a senador en el proper ple. «La setmana que ve, el matí de dimecres, es farà la votació del senador autonòmic i esperem que no hi hagi cap problema», ha afegit.

El senador que correspon al PSC en representació del Parlament és actualment vacant, ja que l'expresident de la Generalitat, José Montilla, hi va renunciar per facilitar que el primer secretari del PSC; Miquel Iceta, fos escollit i, posteriorment, elegit president del Senat. La majoria independentista del Parlament, però, es va oposar a la designació d'Iceta.

Granados ha celebrat que s'hagi escollit De la Vega perquè l'Ebre «és un territori que en aquests moments, pel que fa al PSC, no té cap representació ni al Parlament, ni al Congrés ni al Senat». «És una proposta d'equilibri territorial tenir una persona de les Terres de l'Ebre al Senat d'Espanya», ha conclòs.

"Unió de Pagesos insisteix en la necessitat de millorar les assegurances per l'incendi de la Ribera d'Ebre" "👏Contractaran persones a l'atur per reforestar la zona de l'incendi de la Ribera"