Quatre ports de les Terres de l'Ebre tindran punts de càrrega de vehicles elèctrics

Les estacions estaran en espais oberts i amb accés garantit permanent pels usuaris
Imatge d'un vehicle en un punt de recàrrega | ACN

 

 

Ports de la Generalitat ha licitat el projecte per instal·lar estacions de càrrega de vehicles elèctrics a tretze ports arreu del litoral català per afavorir una mobilitat neta i eficient. El subministrament començarà a partir de la tardor i les estacions es posaran en vies públiques o llocs d'accés garantit permanent pels usuaris.

 

L'actuació preveu tres punts de recàrrega ràpida als ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, que permeten disposar del 80% de la bateria en uns 20 minuts, amb possibilitat de recàrrega en corrent continu a 50 kilowatts i, en altern, 45 kilowatts.

 

 

 

Punts semiràpids a l'Ametlla, Deltebre i les Cases d'Alcanar

Els altres 10 punts seran semiràpids i se situaran a Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, l’Ametlla de Mar, Deltebre i les Cases d’Alcanar. En aquests casos, el vehicle es carrega en unes 3 hores, amb potència de corrent altern de 22 kilowatts.

 

Els usuaris podran activar el servei amb una aplicació mòbil, a través d'un codi QRs o un sistema similar. L'actuació, per la seva part, s'emmarca en el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports i compta amb un pressupost de 218.000 euros.

 

«Pas endavant» contra el canvi climàtic 

El Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez ha dit que la mesura és un «pas endavant en la política del Govern per lluitar contra el canvi climàtic perquè la mobilitat sostenible minimitza l'impacte ambiental i acústic».