Ascó I inicia la 27a recàrrega de combustible amb mesures excepcionals i estrictes per la Covid-19

Es faran controls de febre als accessos, tests ràpids i s'ofereix allotjament als empleats que venen de fora de l'entorn
Ascó I inicia la recàrrega de combustible | TarragonaDigital

La central nuclear d'Ascó ha iniciat la 27a recàrrega de combustible amb mesures excepcionals i estrictes per la Covid-19. La central ha hagut de readaptar el projecte de recàrrega de combustible a l'actual situació de pandèmia, s'han reduït el nombre de treballadors addicionals i s'executaran només les actuacions relacionades amb la seguretat. D'altra banda s'han programat de forma escalonada les entrades i sortides així com els desplaçaments fins a la instal·lació. Un sistema automàtic i monitorat pren la temperatura als accessos, es faran testos ràpids per evitar contagis i s'ha habilitat allotjament centralitzat per a 250 professionals que vénen de fora de l'entorn de la nuclear.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La planta ha posposat deu dies l'inici d'aquesta recàrrega per allunyar-se el màxim possible del pic de la corba de possibles contagis per Covid-19 i ha redefinit el projecte per fer totes les actuacions relacionades amb la seguretat amb les mínimes persones necessàries en planta.

Les mesures de prevenció i protecció s'han extremat i intensificat. Serà d'obligat compliment mantenir una distància de dos metres entre els treballadors, sempre que sigui possible, i utilitzar guants i mascareta de manera habitual i s'ha reforçat el sistema de neteja. També es faran servir equips de protecció específics per a treballs en espais reduïts. Es requereix també rentar-se recurrentment les mans, netejar les eines i superfícies de treball.

Als accessos, un sistema automàtic monitorat prendrà la temperatura per detectar possibles casos de febre. Els moviments d'entrada i sortida han estat escalonats per evitar possibles contagis entre els diferents torns de treball i s'utilitzaran també tests ràpids. S'ofereix allotjament centralitzat per a prop de 250 professionals que vénen de fora de l'entorn de la nuclear i s'evitaran els trasllats col·lectius, tant dins com fora de l'emplaçament.

Tampoc es faran reunions presencials i tots els cursos de formació que es fan previ a la recàrrega s'han fet online.

En la 27a recàrrega de combustible d'Ascó I es preveu executar unes 7.500 ordres de treball abans de tornar a sincronitzar-la a la xarxa.

"DEP: Mor als 65 anys l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Joan Font" "Tortosa reactiva els tràmits de la modificació del pressupost prorrogat per enguany"