GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Almenys una víctima mortal pel descarrilament d'un tren a Castella i Lleó

Recuperen a Caseres els cossos de dos soldats republicans en obrir una fossa comuna

El pla de Fosses ha permès recuperar 292 cossos
Una imatge d'arxiu del Soleràs, a les Garrigues, on hi ha la fossa comuna més gran excavada de tot Catalunya. | ACN

 

El Pla de Fosses de la Generalitat ha permès obrir 21 fosses de la Guerra Civil, des que està en marxa el 2017, i ha identificat set persones que hi estaven enterrades. Les excavacions han facilitat la recuperació de 292 persones. Des de la transició, s'havien obert a Catalunya 28 fosses, recuperat 58 cossos i identificat unes altres set persones.

 

Les properes obertures seran a Foradada, a la Noguera, en una excavació que començarà al setembre i preveu recuperar almenys un individu, i al Cementiri de Salomó, sense data d'obertura, on s'hi esperen trobar almenys les restes de dos soldats republicans. Amb aquestes dades, la Generalitat ha pogut multiplicar per cinc el nombre de persones recuperades i igualar el nombre d'identificats.

 

Recuperats dos soldats republicans a Caseres

Les darreres excavacions s'han dut a terme entre maig i juliol d'aquest 2019 al Cementiri d'Alguaire (Segrià), Caseres i Batea. L'actuació a Caseres ha permès recuperar les restes de dos soldats republicans d'una fossa a tocar de la carretera N-420 i les restes d'un nombre encara indeterminat d'individus d'una altra finca del poble. Els arqueòlegs han d'analitzar aquestes restes per saber a quantes persones poden pertànyer. A Batea no s'hi ha recuperat cap individu. Els treballs d'Alguaire encara estan en curs

  

  

El Pla estableix uns protocols d'actuació, planifica i prioritza l'obertura de noves fosses i els treballs per identificar-ne les víctimes
la víctima pot ser identificada i per tant retornada a la família