Imatge de la reforestació a l'Ermita del Remei de Flix

La Fundació Repsol planta 5.000 arbres per reforestar l'Ermita del Remei de Flix

El projecte aconsegueix plantar 5.000 arbres en 10,5 hectàrees | L'empresa Sylvestris, executora dels treballs, contracta a vuit persones en situació de vulnerabilitat del territori

La Fundació Repsol inicia una campanya de reforestació a l'Ermita del Remei de Flix, un dels espais emblemàtics que va quedar afectat per l'incendi de l'estiu del 2019 a la Ribera d'Ebre.

Després de dues setmanes de treballs, la intervenció va finalitzar el passat mes de novembre, en un projecte de la Fundació Repsol, realitzat per Sylvestris i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Flix. Sylvestris va aportar la seva experiència i tecnologia, però a més, va incorporar el seu model d'impacte social per promoure l'ocupació en les comunitats locals.

Concretament, els treballs realitzats han consistit en la plantació de 5.000 arbres en 10,5 hectàrees. Per poder efectuar els treballs, Sylvestris ha contractat a vuit persones més que es trobaven en situació de vulnerabilitat. Aquests nous treballadors provenien dels serveis socials de l'Ajuntament de Flix.

Mitigar l'impacte de l'incendi i lluitar contra el canvi climàtic

Segons ha detallat la Fundació Repsol, aquesta acció compleix amb un doble requisit: el d'aconseguir un impacte ambiental positiu amb la reforestació de zones afectades per l'incendi; i la mitigació del canvi climàtic, ja que els arbres plantats absorbiran, en els pròxims 50 anys, un total de 641 tones de CO2.

Des de Repsol s'ha detallat que «aquest projecte recupera un ecosistema degradat i comporta un benefici social, generant ocupació entre persones que es troben en situació de vulnerabilitat».

Així mateix, la reforestació s'ha executat tenint en compte els estàndards de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC), que permetran la inscripció dins el Registre de petjada de carboni, compensacions i projectes d'absorció de diòxid de carboni.

Sylvestris, una empresa que compleix una funció social

El grup Sylvestris és una empresa social especialitzada en treballs forestals i desenvolupament rural, que s'encarrega de generar ocupació per a persones en risc de vulnerabilitat. L'any 2013, dos enginyers forestals, Enrique Enciso i Francisco Martínez, van decidir crear l'empresa.

El seu objectiu, segons ha explicat la Fundació Repsol, és el d'afavorir la reforestació i recuperació d'entorns naturals del territori, comptant amb el treball de persones desfavorides o en risc d'exclusió social, complint així també amb una funció social.


Comentaris