Un refugi d’animals de l’Ebre necessita donacions de pinso urgentment

Fa dies que els 105 gossos que hi viuen s’alimenten a base de pa i fideus

La protectora de gossos el Refugi la Ginesta, ubicada al municipi de Ginestar, a la Ribera d’Ebre, fa dies que ha d’alimentar els animals a base de pa i fideus, ja que se’ls ha acabat el pinso. Actualment, al refugi hi viuen un centenar de gossos, uns 105, que viuen en aquestes pèssimes condicions des de fa diversos dies. En una setmana acostumen a gastar uns 15 sacs de pinso de 20 quilos cadascun, fet que es tradueix en uns 300 quilos de pinso, entre 40 i 45 quilos cada dia per poder alimentar el centenar de gossos que hi viuen. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per això, des del refugi demanen urgentment donacions de pinso per poder anar alimentant els gossos que hi tenen. La seva presidenta, Isabel Bellver, aviat farà 79 anys i en fa una vintena que està al capdavant de la protectora. Bellver ha explicat a TarragonaDigital  que la situació és límit i que necessiten pinso de manera immediata. «Gràcies a l’Esclat, que ens dona carn, els la bullim i la barregem amb pa i fideus, i també amb pinso si n’hi ha, però ara ja no en queda gens», explica la responsable del refugi.

Fa un parell o tres d’anys, la protectora es va trobar amb la mateixa situació, i gràcies a la publicació als mitjans de comunicació i a les xarxes socials es van poder recaptar uns 10.000 quilos de menjar que els va durar un any. Els anys anteriors, la protectora ha anat sobrevivint gràcies a les donacions dels socis i i de la subvenció de la Diputació de Tarragona, però enguany no la podran rebre

La Isabel explica que la gran majoria del centenar de gossos del refugi són grans i tenen més de 8 anys, i que per això ja no es donaran en adopció excepte casos molt concrets, per evitar-los el tràmit i el trauma. La tasca de la protectora és poder donar a aquests gossos grans la millor qualitat de vida possible. De fet, a diferència d'altres refugis, al Ginestar els animals tenen molt d'espai lliure per poder córrer, amb arbres i casetes amb mantes. Per això, més que famílies que vulguin adoptar els animals, des del refugi fan també una crida a aquelles persones que vulguin col·laborar d'una manera més periòdica fent-se socis

Donacions de pinso a través del web de Bon Àrea o personalment al refugi

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar ho poden fer a través del supermercat Bon Àrea de Móra d’Ebre, fent una comanda a través de la seva pàgina web. Un cop feta la compra, el rebut de la compra es pot enviar a la pàgina de Facebook del Refugi la Ginesta, i ells l’aniran a recollir.  D’altra banda, qui vulgui portar el pinso personalment al refugi o bé visitar els animals que hi viuen només cal que es posin en contacte amb la Isabel a través del telèfon 657 905 465.