Els regants de l'Esquerra de l'Ebre restringeixen un 15% l'aigua de reg per la sequera

La mesura ha de permetre compensar el descens de reserves i garantir la disponibilitat d'aigua en el punt àlgid de la campanya
Els regants de l'Esquerra de l'Ebre restringeixen un 15% l'aigua de reg per la sequera | ACN

 

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre restringirà un 15% l'aigua per a reg a partir de la pròxima setmana com a conseqüència de la sequera que afecta la conca. La mesura, aprovada per la Junta de Govern de l'entitat celebrada dijous passat, 4 de juliol, i que es començarà a aplicar a partir de la pròxima setmana, ha de permetre compensar el descens de reserves i garantir «la disponibilitat del recurs en la totalitat de la zona irrigable en el punt àlgid de la campanya».

 

Els informes dels serveis tècnics de l'entitat han alertat d'una situació d'excepcionalitat per un període hidrològicament molt sec, amb elevades temperatures i una pluviometria molt escassa en comparació amb anys anteriors. Això, a més, provoca una disminució dels cabals disponibles i afavoreix la proliferació d'algues que dificulten la gestió de l'aigua per al regadiu. Segons subratllen els dirigents de la Comunitat, la restricció té un caràcter «preventiu» i s'aplica amb voluntat de gestionar l'aigua «sota criteris de màxima eficiència i estalvi».

 

També et pot interessar