Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

La nena d'11 anys de Campredó amb coronavirus va morir d'una peritonitis

Va ser traslladada d'urgència a l'Hospital Joan XXIII | Abans d'arribar a l'Ebre ja havia estat operada a Pakistan per problemes en l'aparell digestiu

El municipi de Campredó segueix consternat per la mort de la nena d'11 anys a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Pocs dies abans havia donat positiu per coronavirus a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i, segons assenyala l'Ajuntament de Campredó, el diumenge va ingressar al mateix centre mèdic amb un quadre de salut greu. Finalment va ser traslladada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per ser intervinguda quirúrgicament d'urgència.


 

No és el mateix «amb» que «per» Covid-19

El doctor Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de Catalunya, ja confirmava en roda de premsa el passat 11 d'agost, que s'havia de diferenciar morir «amb» Covid-19 de «per» la malaltia. En aquest sentit, Argimon ja deixava clar que el motiu de la mort de la nena d'11 anys de Campredó, que havia donat positiu en coronavirus, havia estat una complicació en els problemes en l'aparell digestiu que tenia prèviament. 

D'aquests, ja havia estat operada a Pakistan, just abans d'aterrar a les Terres de l'Ebre fa poc més d'un mes, on compartien municipi amb uns familiars que també hi residien.

El motiu de la mort de la nena

L'Ajuntament de Campredó, el mateix dia del tràgic succés, va lamentar la mort de la nena, d'origen pakistanès, a les seves xarxes socials. En aquesta mateixa publicació, recullen les declaracions del secretari de Salut Pública, on remarcava que no havia mort per Covid-19.

En aquesta línia també van les fonts mèdiques i, segons ha pogut confirmar 'El Español', la mort de la nena, tot i tenir coronavirus, no està relacionada amb aquesta. El motiu principal de la seva mort va ser una peritonitis, per un quadre de perforació gàstrica

Aquest va ser el motiu principal d'ingrés urgent, primer a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i, després, el trasllat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on la van operar per aquest motiu. A més, també es descarta la mort a causa de la síndrome de Kawasaki, un mal que afecta els nens i nenes i que s'ha relacionat amb el coronavirus.


Comentaris