La Ribera d'Ebre s'estrena a la Mobile Week amb un «laboratori» d'innovació empresarial

El conseller Puigneró defensa que cal vertebrar el MWC per afavorir el desenvolupament tecnològic de tot el país
Imatge del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a la Mobile Week de la Ribera d'Ebre | ACN

 

 

La comarca de la Ribera d'Ebre s'ha estrenat avui dilluns, 18 de febrer, com a subseu de la Mobile Week, la prèvia del Mobile World Congres (MWC) de Barcelona. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha obert les activitats, que s'allargaran tota la setmana amb un programa amb 40 propostes.

 

Puigneró ha defensat que cal vertebrar el congrés internacional per evitar «un país amb el cap gros i el cos petit» i per «muscular» amb tecnologia la transformació de tot el territori.

 

 

 

El CoEbreLab relleva el Telecentre

El conseller també ha inaugurat un nou centre d'innovació social, el CoEbreLab, un «laboratori» per emprenedors que relleva el Telecentre, al municipi de Móra d'Ebre, espais creats fa més d'una dècada per a l'alfabetització digital i per donar accés a la tecnologia des de l'administració.

 

 

«Desplegar» el MWC pel territori

Avui, Puigneró ha participat en la presentació de la Mobile Week de la Ribera d'Ebre, amb la qual s'ha donat el tret de sortida a una quarantena d'activitats sobre tecnologies digitals que es faran aquesta setmana a la comarca. Puigneró ha explicat que l'aposta per «desplegar» el MWC de Barcelona per tot el territori vol trencar amb la capitalització d'un esdeveniment mundial com és el congrés i per «no permetre tenir un país amb el cap gros i el cos petit».

 

Juntament amb Igualada, Reus, Lleida i Girona, la Ribera d'Ebre ofereix conferències, tallers, i exposicions sobre l'impacte de la tecnologia digital en la vida quotidiana. «Una comarca sencera que s'ha bolcat amb activitats sobre les noves tecnologies que seran determinants per al futur i el present de l'activitat econòmica i el progrés social del país», ha destacat el conseller.

 

Puigneró ha defensat que reforçar la connectivitat ha de ser una de «les principals polítiques socials» del segle XXI perquè permet treballar, consumir i tenir accés als serveis arreu. «Si donar feina és una de les polítiques socials més importants per a la nostra societat, tenir connectivitat al màxim nivell ha de ser una prioritat i la innovació digital serà un dels motors de la nova economia», ha dit.

 

Un laboratori d'innovació social

Justament, en la primera jornada de la Mobile Week Ribera d'Ebre s'ha inaugurat l'espai CoEbreLab, el laboratori d'innovació social, digital i col·laborativa que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre dins la xarxa CatLab, que donarà suport a emprenedors, empreses i administracions públiques locals a través les tecnologies de la informació i el coneixement.

 

La llavor són els espais Telecentre i l'experiència de Cowork rural que fa anys que funciona a la comarca per posar en contacte a joves que volen treballar al territori, que podran compartir un espai amb l'assessorament d'un tècnic que els facilitarà «la suma de sinergies».

 

«Pensem que la comunitat i el coneixement són futur i estem molt contents d'haver creat aquest espai a la seu del Consell Comarcal», ha destacat la presidenta de l'ens de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim. «Naixen noves eines de treball i cal preparar el territori per un nou entorn digital on desenvolupar-se», ha afegit el conseller.

 

Des del Departament s'impulsa la transformació dels Telecentres, que es van crear per donar accés a les tecnologies i per l'alfabetització digital de la ciutadania, en smartLabs. Per complementar-ho, la Generalitat de Catalunya preveu tenir connectades amb fibra òptica l'any 2020 totes les capitals de comarca. Actualment ja s'ha implementat a 29 de 42 capitals de comarca del país. A les Terres de l'Ebre queda pendent Gandesa, a la Terra Alta.

 

Imatge d'un telèfon mòbil fent una fotografia al conseller Puigneró i a la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | ACN

 

La Mobile Week

Les activitats de la Mobile Week es faran a tots els pobles de la comarca i se n'ha programat per a totes les edats i de temàtiques variades. Destaca la conferència d'Andreu Veà, doctor de la Universitat d'Standford, vinculat a Silicon Valley, que parlarà de «La Internet de les coses que importen». També Ramon Miranda impartirà una conferència sobre «L'empresa intel·ligent i la Societat Digital».

 

El programa inclou tallers familiars de realitat augmentada, de robòtica amb Scratch, un taller amb trucs i bones pràctiques per treure profit del telèfon mòbil, i un taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrònic. A més de l'exposició de telèfons mòbils «antics» també se'n farà una sobre Píxel Art amb imatges de la comarca tractades amb aquesta tècnica.

 

 

També et pot interessar: