Pla general d'un camió abocant sorra al mar a la barra del Trabucador, amb les salines de la punta de la Bany al fons a la dreta.

Les Salines de la Trinitat reprenen l'activitat dilluns un cop restablerta la barra del Trabucador

L'empresa ha estat dues setmanes sense subministrar sal i traslladant amb vaixells els treballadors de la planta

Les Salines de la Trinitat reprendran «amb normalitat» l'activitat aquest dilluns, un cop restablerta la barra del Trabucador que es va tornar a trencar pel temporal fa dues setmanes. L'istme va quedar tallat en tres punts i es va formar un canal de fins a 200 metres d'amplada i un metre de profunditat entre la badia dels Alfacs i el mar. El transport de sal i el subministrament dels clients d'Infosa es va haver d'interrompre i s'ha traslladat els treballadors amb embarcacions des del port de la Ràpita.

Això va obligar a modificar-los els horaris i reduir de tres torns a un, amb horari intensiu de matí a tarda per evitar la navegació nocturna. Dilluns es podrà tornar a accedir a les salines per via terrestre.

La direcció d'Infosa ha tornat a demanar «celeritat i decisions concretes i urgents per evitar nous trencaments de la barra del Trabucador» que suposa «un greu perjudici per a la producció de sal» i també per a l'ecosistema del delta de l'Ebre.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!


Comentaris