Es confirmen set nous casos positius de coronavirus a Sant Carles de la Ràpita

Salut ha informant l'ajuntament que els positius s'han confirmat entre el 6 i el 12 de juliol
Set positius a la Ràpita | TarragonaDigital

Els nous casos positius de coronavirus van en augment a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre. A partir dels originats en una festa al municipi d'Alcanar i en un claustre de professors al Perelló, van sorgint nous positius en municipis ebrencs. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, a partir d'informacions del Departament de Salut, ha informat aquest dilluns al matí que hi ha hagut 7 casos positius per Covid-19 al municipi costaner del Montsià.

Positius a la Ràpita relacionats amb el Perelló

Els casos positius al municipi ebrenc han estat relacionats amb els contagis del claustre de professors del Perelló. En concret, sis dels set d'aquests pertanyen al mateix entorn. Tots els casos i els seus contactes es troben en aïllament domiciliari i sota seguiment dels equips mèdics. Així mateix, no hi ha cap persona hospitalitzada arran d'aquests casos de coronavirus.

Segons informacions del Departament de Salut, s'ha informat l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita que aquests casos han estat confirmats entre el dilluns 6 al diumenge 12 de juliol.

  

Des del consistori es recomana la necessitat de seguir les normes de seguretat i de ser responsables davant la situació que s'està vivint, ja que el virus encara està present i no s'ha d'abaixar la guàrdia. A més, sempre s'ha d'utilitzar mascareta, rentar-se les mans i mantenir la distància social. 

 

Els positius del Perelló, en trobades anteriors al claustre

El Departament de Salut investiga si el brot de coronavirus amb quatre positius arran d'una reunió del claustre de l'institut del Perelló es va expandir en trobades posteriors de directius i docents fora del centre. Els casos positius corresponen a dos directius i les seves respectives parelles, residents a Xerta i Camarles.

Un d'ells va participar en la reunió presencial del 30 de juny quan encara no tenia símptomes i, en acabar, va mantenir un contacte fora del centre amb l'altre company que ha donat positiu. L'endemà, bona part del professorat va compartir un dinar.

Fonts d'Educació han subratllat que, malgrat la instrucció de celebrar-les telemàticament, la reunió del claustre va respectar les mesures de seguretat.

"L'Ebre en moviment: Front institucional en contra del transvasament a Cantàbria" "L'oci nocturn, al punt de mira: Operatiu a l'Ebre per complir les mesures per la Covid"