Simulen un incendi en una embarcació tonyinera amb un ferit al port de l'Ametlla de Mar

En la simulació s'ha activat i desplegat el Pla d'autoprotecció del port
Els Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local i el Servei d'Urgències Municipal (SUM) han participat en el simulacre | Protecció Civil

 

Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat han organitzat un simulacre d'incendi en una embarcació tonyinera amarrada al moll pesquer del port de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. L'exercici ha servit per practicar les maniobres i avisos que estableix el Pla d'Autoprotecció (PAU) i millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. El simulacre ha comptat amb la col·laboració del grup Balfegó i el Club Nàutic l'Ametlla de Mar. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Despleguen el Pla d'Autoprotecció en un simulacre a l'Ametlla de Mar

Aquest dimecres, 15 de maig, han realitzat un simulacre al Port de l'Ametlla de Mar. En aquest sentit, ha començat un cop l'empresa propietària de l'embarcació ha detectat l'incendi al vaixell i ha alertat a Ports i a emergències. Així doncs, s'ha posat en marxa el PAU i s'han iniciat les tasques assignades a l'equip de primera intervenció de Ports de la Generalitat i el Club Nàutic. 

En aquest sentit, els operatius d'emergències s'han activat. Els Bombers de la Generalitat han activat 5 dotacions i, en arribar, han delimitat el perímetre de seguretat i creat l'Àrea General d'Operacions (AGO). El primer objectiu ha estat trobar la persona de la tripulació desapareguda i rescatar-la. L'incendi s'havia iniciat a la sala de màquines i l'han extingit amb escuma.  Els Bombers han coordinat tots els operatius que han intervingut al simulacre.

En el simulacre s’ha activat i desplegat el Pla d’autoprotecció del port | Protecció Civil

 

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Local, han coordinat i liderat el grup d'ordre, a més de realitzar el control i tall dels accessos, per facilitar el treball dels cossos d'emergències. D'altra banda, el Servei d'Urgències Municipals (SUM) ha atès el ferit a peu de moll amb una dotació. 

Des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha fet seguiment del simulacre a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, així com un tècnic ha estat present com a observador. 

"Tortosa es desentén del monument franquista i el deixa en mans del Parlament" "ATENCIÓ: 3 detinguts al Baix Ebre per la venda de drogues"