Pla general de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Imatge del 13 de març del 2020

Situació preocupant al Verge de la Cinta de Tortosa: el brot de Covid-19 afecta 5 usuaris i 27 sanitaris

S'han hagut d'aïllar 114 sanitaris i tota una planta de l'hospital del Baix Ebre

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre continua amb la seva batalla contra el coronavirus. Després d'una jornada on s'han sumat 66 nous positius i 1 mort més, que situen des del març en 3.145 contagis i 69 defuncions, el brot que afectava des de dissabte a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, ha augmentat considerablement, segons les últimes informacions de Salut.

La pressió que tenen els hospitals ebrencs augmenta cada cop més, on tots els centres ja acullen casos de Covid-19 positiu. Inicialment el brot de coronavirus afectava 3 usuaris i 6 professionals sanitàries i, en les últimes informacions que ha avançat Aguaita.cat, ja hi ha 5 usuaris i 27 professionals positius. A més, s'han hagut d'aïllar 114 sanitaris i tota una planta de l'hospital del Baix Ebre. També ha quedat suspesa l'activitat quirúrgica, menys les intervencions que siguin urgents, de caràcter oncològic o de cirurgia major.

Diversos brots en centres ebrencs

Els brots de coronavirus estan afectant de ple a les Terres de l'Ebre. A la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita afecta 53 persones, dels quals 50 són usuaris i tres són professionals, després de declarar-se dimecres. Així mateix, dissabte també se'n va declarar un a la residència l'Àngel d'Apasa d'Amposta, afectant 5 usuaris. Així mateix, el brot que afecta l'Hospital Comarcal d'Amposta, actualment han donat positiu sis usuaris i dos professionals del centre del Montsià.

Augmenta el risc de rebrot a l'Ebre

En les últimes dades facilitades pel Departament de Salut, el risc de rebrot ha augmentat situant-se als 704 punts, mentre la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) és de l'1,34. A més, els hospitals ebrencs comptem amb 45 ingressats i 9 persones a les UCI, segons Salut. 


Comentaris