EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La DO Terra Alta denuncia el «silenci» del Govern als seus reclams contra els parcs eòlics

El Consell Regulador presentarà un contenciós administratiu si la Denominació d'Origen i els cellers no reben una resposta
Vinyes i parcs eòlics a la comarca de la Terra Alta | ACN

 

 

La Denominació d’Origen (DO) Terra Alta ha denunciat que no ha rebut cap mena de «resposta oficial» a les al·legacions que va presentar el mes de juliol de 2017, ni al posterior recurs d’alçada contra la construcció de tres nous parcs eòlics als municipis de Batea, Vilalba i els Arcs i la Pobla de Massaluca.

 

El mateix Consell Regulador de la DO i diversos cellers que van promoure aquestes instàncies lamenten «el silenci administratiu» i asseguren que faran «tot el possible per aturar aquests projectes» i d’altres que puguin arribar, encara que tinguin el vistiplau d’Urbanisme. Ara per ara, l’organisme de la DO Terra Alta està treballant en un recurs contenciós administratiu, si és que continuen sense rebre cap resposta de les institucions.

 

La Terra Alta ja ha estat «prou solidària» amb la producció d'energia

El 2017, la Denominació d’Origen Terra Alta ja va iniciar un debat al voltant de la instal·lació de més aerogeneradors per tal d’oposar-se fermament a la construcció de més parcs eòlics al territori. A més, l’organisme va reivindicar que la Terra Alta ha estat «prou solidària» amb la producció d’energia renovable a Catalunya, acollint una desena de parcs i produint un total de 286 megawatts de potència.

 

Empreses, associacions i ajuntaments, contra la «massificació eòlica»

La DO Terra Alta, conjuntament amb diverses empreses, associacions, Unió de Pagesos i alguns ajuntaments de la comarca, s’han mostrat totalment contraris a la «massificació eòlica» del seu entorn i han explicat que, tot plegat, «perjudica greument el model territorial i econòmic de la comarca, basat en l’agricultura i el turisme».

 

Tot i estar a favor de les energies renovables «com a recurs imprescindible per a la salvaguarda del medi ambient», aquests sectors asseguren que els parcs eòlics no han suposat un impacte positiu ni, tampoc, s’ha tingut en compte la viabilitat paisatgística i ambiental de la comarca, ni la viabilitat econòmica i social de les empreses.