Tres detinguts per robar catalitzadors de cotxes d'una empresa de reciclatge d'Amposta

Els arrestats van intentar fugir d'un control de trànsit a l'N-340 la matinada de divendres
Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres veïns de Sagunt, a València, entre 30 i 39 anys, com a presumptes autors del robatori amb força. Ells lladres haurien robat nou catalitzadors de vehicles d'una empresa de reciclatge d'Amposta. Els lladres van ser enxampats després d'intentar esquivar i fugir un control dels Mossos a l'N-340 mentre llençaven el botí robat per les finestres del cotxe.

 

Es van escapar d'un control mentre llençaven el botí per la finestra

Els arrestos van tenir lloc la matinada de divendres passat, 29 de març, quan agents de Trànsit estaven fent un control a la carretera N-340, en sentit sud, a l'altura de la capital del Montsià. Un cotxe que s'aproximava a gran velocitat va frenar bruscament i va canviar de sentit just 100 metres abans d'on es trobaven els Mossos. Una de les patrulles va seguir el cotxe, que circulava a gran velocitat i de forma temerària en sentit Barcelona, segons el relat policial. Durant la persecució, els agents van veure com els ocupants del vehicle llençaven peces metàl·liques per les finestres.

 

Després de ser aturats i identificats, l'escorcoll posterior va permetre trobar sis catalitzadors i diverses peces d'automòbil entre d'altres eines. Tres catalitzadors més van ser localitzats a la carretera on havien estat llançats. Els homes, que encara portaven les mans brutes de greix, no van donar cap explicació convincent als policies sobre la procedència dels catalitzadors, per la qual cosa van quedar detinguts.

 

Les peces, segons van constatar els Mossos posteriorment, havien estat robades hores abans d’una empresa de reciclatges d'Amposta i van ser retornades al seu legítim propietari. Els detinguts, veïns de la població valenciana de Sagunt, i dos d’ells amb nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

 

També et pot interessar