Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Unió de Pagesos demana un ajut a l'Estat per la pèrdua de collita de cítrics a l'Ebre

El sindicat calcula que les pluges del mes d'octubre van danyar, en conjunt, més del 30 per cent de la collita
Imatge d'un camp de cítrics de les Terres de l'Ebre, després de les fortes pluges | ACN

 

 

Unió de Pagesos (UP) ha traslladat avui dijous, 15 de novembre, en una reunió mantinguda amb el director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Oriol Anson, la necessitat que els productors de cítrics de les Terres de l’Ebre puguin accedir a una ajuda de l’Estat per reparar els danys de les pluges del 19 d’octubre.

 

El temporal hauria danyat més del 30% de la collita de cítrics

El sindicat calcula que les inclemències del temps han danyat, en conjunt, més del 30 per cent de la collita, mentre que a Alcanar i Ulldecona la producció cítrica afectada podria enfilar-se fins a més del 40 per cent. El gremi de pagesos, a més, ha volgut destacar que amb les tempestes es van malmetre les parts més productives dels arbres fruiters.

 

Segons Unió de Pagesos, el fort volum de precipitacions també van afectar instal·lacions i infraestructures, van provocar corriments de terres, arrencades de plantacions d’arbres joves i camins malmesos, així com danys als marges i als sistemes de reg.

 

Unió de Pagesos es reuneix amb diverses institucions i estaments públics

El sindicat agrícola també es va reunir, el passat 6 de novembre, amb el delegat d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, la directora de l’oficina del Departament a Amposta i el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alcanar, per tal de posar sobre la taula la situació dels danys agrícoles després dels grans aiguats.

 

Tal com ha explicat el mateix sindicat, Unió de Pagesos ja va demanar recursos a l’administració perquè els diferents municipis poguessin arreglar els camins i la pagesia pogués entrar als camps del Montsià, a collir les clementines i a seguir collint olives, ja que tot just n’havia començat la campanya.

 

Els aiguats també van afectar les parts baixes del Delta, l'Aldea i les Cases d'Alcanar

Segons el gremi, els aiguats també van afectar els conreus d'horta situats a les parts baixes del Delta de l'Ebre, l'Aldea i les Cases d'Alcanar.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris