Unió de Pagesos esmenarà la declaració d'utilitat pública dels nous parcs eòlics del Baix Ebre i la Terra Alta

El sindicat reclama un estudi d'impacte agrari i mesures compensatòries
Unió de Pagesos esmenarà la declaració d'utilitat pública dels nous parcs eòlics del Baix Ebre i la Terra Alta | cedida

 

El sindicat agrari Unió de Pagesos també presentarà al·legacions a la declaració d'utilitat pública dels nous parcs eòlics Aligars i Tossa-Mola d'en Pasqual, que afecten els termes de Benifallet, al Baix Ebre, i Prat de Compte i el Pinell de Brai, a la Terra Alta. El sindicat assenyala que la declaració d'impacte ambiental d'aquestes centrals data del 2005, no inclou un estudi d'impacte agrari, ni concreta «si es prendran mesures compensatòries». Unió de Pagesos rebutja «la massificació eòlica» que pateixen algunes comarques ebrenques i demana «un replantejament responsable de les polítiques energètiques catalanes».

Unió de Pagesos recorda que la zona on es preveu instal·lar les noves centrals eòliques dels Aligars i Tossa-Mola d'en Pasqual forma part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre des de l'any 2013 i en canvi, la declaració d'impacte ambiental del projecte data del 2005. A més a més, l'àrea en qüestió pertany a la XarxaNatura 2000 i la implantació d'aquesta activitat industrial es considera perjudicial.

La Generalitat, obligada a tramitar els parcs eòlics

Fa dues setmanes, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, argumentava que la Generalitat està obligada a tramitar la declaració d'interès públic dels parcs eòlics projectats a Benifallet i Prat del Compte. En cas contrari, diu, el Govern incorreria en un possible delicte de prevaricació. Pallarés va matisar que «una cosa és tramitar i l'altra aprovar» i va assegurar la voluntat del Govern d'evitar la «massificació» eòlica en comarques com la Terra Alta, sense descartar la possibilitat de traslladar aerogeneradors a altres espais.

També et pot interessar

"🚁🚨 Una ciutat tarragonina incorpora drons per millorar la vigilància" "🐟 Gran iniciativa a l'Ebre perquè els alumnes estimin el mar"