Una de les taules del cribratge als treballadors de la campanya de la fruita a les instal·lacions del Grup Fruiter de Benissanet

Els temporers de la fruita dolça a les Terres de l'Ebre començaran la campanya vacunats de la Covid-19

L'objectiu és fer el més segura possible la recollida de la fruita | Aquest dijous, 3 de juny, se'ls administrarà el vaccí de Janssen

La campanya de la fruita dolça de les Terres de l'Ebre està a punt de començar i el Departament de Salut s'ha posat mans a l'obra perquè tot vagi sobre rodes. En aquest sentit, primer es va fer un cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics el passat 19 de maig. Van participar temporers del Grup Fruiter de Benissanet i altres empreses de la zona i, de les 84 proves realitzades, només es va detectar un cas positiu. 

Després d'aquesta primera actuació, es passarà a la vacunació  dels treballadors. Salut administrarà el vaccí als treballadors de les tres empreses que ho han sol·licitat amb l'objectiu de fer el més segura possible la campanya de recollida de la fruita. Segons han informat des del departament, se'ls administrarà la vacuna de Janssen, atès que només precisa una dosi. La vacunació tindrà lloc a partir de les nou del matí a l'espai de la Democràcia, cedit per l'Ajuntament de Móra d'Ebre.

Augmenta el ritme en la segona dosi a l'Ebre

La campanya de vacunació arreu de Catalunya avança en bon ritme i, sobretot, en el cas de l'administració de la segona dosi i, conseqüentment, les persones que han rebut la pauta completa del vaccí contra la Covid-19.

En aquest cas, a les Terres de l'Ebre, segons el Departament de Salut, 74.477 persones han rebut la primera dosi; 41.403 la segona  i 43.021 la pauta completa. En les últimes hores, però, només s'han posat 105 primeres dosis, mentre que les persones que han rebut la segona han estat 1.625 i la pauta completa, 1.631.


A les comarques de Tarragona, Salut ha informat que s'ha administrat la primera dosi a 299.082 persones; la segona  a 153.584 i 159.899 persones han rebut la pauta completa. Les dades de la campanya de vacunació a Catalunya són molt bones. Des de l'inici de l'administració del vaccí  contra la Covid-19 s'han administrat 2.896.009 primeres dosi i ara ja hi ha 1.450.032 vacunats amb la segona dosi. Pel que fa amb la pauta completa, hi ha 1.548.140 persones que tenen la immunització. Així, el 37% de la població ja té una primera dosi; el 18,5% en té també la segona i el 19,8% ha completat la pauta.