GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un veí de Roquetes, citat a declarar per participar i formar part d'una mesa del referèndum de l'1-O

La Guàrdia Civil li atribueix un suposat delicte de desobediència
Cordó policial de Guàrdies Civils antiavalots, davant del Pavelló Firal de Roquetes | TarragonaDigital

 

El jutjat número 3 de Tortosa ha citat com a investigat un veí de Roquetes, al Baix Ebre, per participar «activament» i formar part d'una mesa electoral del referèndum de l'1-O al pavelló municipal. Un atestat de la Guàrdia Civil al qual ha tingut accés l'ACN atribueix a l'home un suposat delicte desobediència, pel qual haurà de comparèixer davant del titular del mateix jutjat el pròxim 26 de març al matí.

 

El relat policial, que no en majors concrecions, l'investigat s'hauria oposat a les instruccions dels cossos de seguretat i autoritats judicials sobre el referèndum, mantenint una actitud de «rebel·lia» i negant-se de forma persistent a deposar-la. Recorden, en aquest context, que la consulta havia estat declarada públicament com a «il·legal» i que els cossos policials tenien la previsió de decomissar tot el material que s'utilitzés.

 

Roquetes va patir les càrregues policials l'1-O

Durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre, Roquetes va ser una de les poblacions que va patir les càrregues policials per part de la Guàrdia Civil. Els antiavalots van irrompre al migdia, van trencar vidres i la porta del pavelló i van carregar contra la gent que intentava impedir-los l'accés. Mentre un cordó policial barrava el pas al recinte esportiu, diversos agents van poder requisar dues urnes buides i paperetes. Els policies van marxar replegant-se davant d'una multitud que els escridassava i els cridava consignes en favor de la democràcia, el referèndum i Catalunya. A les Terres de l'Ebre, altres poblacions on la policia espanyola va actuar van ser Sant Carles de la Ràpita o Móra la Nova. A Móra van requisar paperetes i una urna buida, sense carregar contra els ciutadans. 

 

Més tarragonins citats a declarar per l'1-O

En els darrers mesos diverses persones que van participar en el referèndum de l’1-O han anat rebent citacions judicials. A la demarcació de Tarragona, a banda del veí de Roquetes, es té constància d’almenys dues persones més. Es tracta d’un noi de Vilabella i una noia de Cabra del Camp, a l’Alt Camp, que van ser citades el passat mes de febrer. El noi estava acusat de sedició, lesions i atemptat contra l’autoritat, mentre que la noia estava acusada d’un delicte d’odi.