Pla general de dos dels veïns de la plataforma veïnal 'Treball, treball i benestar per Ascó' al costat del cartell reivindicatiu a la C-12, l'agost del 2020

Els veïns d'Ascó veuen «insuficients» les bandes instal·lades a la cruïlla de la C-12 per reduir la velocitat

Territori licita les obres de la nova rotonda però l'entitat insisteix que falta canviar la senyalització

La plataforma veïnal 'Treball, treball i benestar per Ascó' considera «insuficients» les mesures preses a la cruïlla de la C-12 al municipi per reduir la velocitat dels vehicles al seu pas per l'encreuament. En una carta al delegat del Govern a l'Ebre, apunten que les bandes rugoses que s'hi ha col·locat estan a 400 metres dels punts de conflicte, com l'encreuament d'accés a la nuclear d'Ascó, i reclamen que la distància màxima hauria de ser de 150 metres. També demanen el canvi de senyalització de les limitacions de velocitat perquè es passi de 70 km/h a 50 km/h. La plataforma vol que s'implementin aquestes millores tot i que s'ha iniciat la licitació de la nova rotonda en aquest punt de la C-12.

La nova circumval·lació de la C-12 a Ascó, a la Ribera d'Ebre, es licita per 1,5 milions d'euros i l'Ajuntament en pagarà el 61% del cost. Són 900.000 euros dels quals 165.000 euros els pagarà l'Associació Nuclear. El termini d'execució de l'obra serà de 5 mesos i inclourà la millora del ferm i paviments, l'enllumenat, els elements de senyalització i abalisament, i les barreres de seguretat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!