Pla general de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, amb la xemeneia fumejant a la dreta i els dos reactors a l'esquerra

Vinebre i Corbera d'Ebre rebran ajuts del govern espanyol per millorar els plans d'emergència nuclear

S'han destinat més de 800.000 euros en millorar les dotacions dels plans de 18 municipis

El Govern d'Espanya ha iniciat la convocatòria de subvencions destinada a millorar equipaments i infraestructures derivades de l'aplicació del Pla d'Emergència Nuclear (PEN) en 18 municipis d'arreu del territori espanyol, dels quals 16 són membres de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC). Pel que fa als municipis tarragonins que estan a prop de les nuclears d'Ascó i Vandellòs, Vinebre i Corbera d'Ebre en són les beneficiades. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'import total que està aprovat en la subvenció és de 867.376,77 euros i es destinen a Corporacions Locals per equipaments i infraestructures derivades a l'aplicació del PEN, del vigent pressupost de despeses de 2020, per la qual cosa es convoquen aquestes ajudes destinades a entitats locals adscrites a aquests Plans. 

A més dels municipis beneficiats a Tarragona, també hi ha quatre municipis de Burgos —Jurisdicción de San Zadornil, Partido de la Sierra en Tobalina, Santa Gadea del Cid y Cascajares de Bureba—; a Càceres —Serrejón, Belvís de Monroy i Toril—; a València —Cofrentes i Jalance—; i a Guadalajara, amb 7 —Zorita de los Canes, Sayatón, Solanillos del Extremo, Henche, Budia, Almonacid de Zorita i Durón—. Tots els municipis beneficiats, menys Serrejón i Corbera d'Ebre, són membres de l'AMAC.

La convocatòria de subvencions té com a objectiu contribuir al fet que les entitats locals puguin disposar de mitjans adequats per fer efectives les actuacions que tenen encomanades en els seus respectius plans d'actuació municipal d'emergència nuclear.

Juan Pedro Sánchez Yebra, president de l'AMAC, ha agraït aquesta línia de subvencions, però demana que es pugui ampliar el pressupost de les pròximes convocatòries per poder arribar a un major nombre de municipis.


Comentaris