Arriba la 19a edició de l'Espai de l'Estudiant a Valls

El mateix dijous, a partir de les 10 del matí, es farà una visita institucional per tots els estands de la fira

Dijous 14 de març tindrà lloc a la Sala Kursaal de Valls la inauguració de l’Espai de l’Estudiant, el saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona organitzat pel Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp-IEV i que durant dos dies citarà a Valls universitats, instituts, centres de formació superior, d’idiomes, d’art, de disseny, de formació ocupacional, escoles de negocis i màrqueting, etc., així com altres serveis a la joventut.

L’Espai de l’Estudiant és una fira feta amb la implicació de tots els agents que l’any que ve celebrarà el seu vintè aniversari. La complicitat d’expositors, visitants, administracions i serveis contractats durant tots aquests anys ha fet possible el creixement d’un projecte realitzat des d’una entitat cultural privada sense afany de lucre (l’Institut d’Estudis Vallencs) que optimitza al màxim tots els seus recursos.

Més expositors que mai

En aquesta edició, la dinovena, s’ha aconseguit el nombre més alt d’expositors des dels inicis de l’Espai de l’Estudiant i inclús s’ha denegat la presència a alguns centres per manca d’espai. D’entre els nous expositors es pot destacar un centre d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès, més centres que mai oferint cursos i estades a l’estranger per a aprendre idiomes, l’Escola de Cinema de Reus, empreses que ofereixen serveis esportius i de salut, residències universitàries, etc.

També es podran visitar els estands de totes les universitats públiques catalanes i pràcticament totes les privades, a més d’incrementar-se la participació de centres de secundària i, per tant, l’oferta de cicles formatius. També, per a donar un servei més acurat, a l’Espai hi participen el Departament d’Educació (Serveis Educatius de Tarragona), el Consell Interuniversitari de Catalunya, la Direcció General de Joventut i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

L'Espai de l'Estudiant pretén resoldre dubtes als estudiants. | Jordi Vilanova

 

5.000 estudiants i 55 centres visitaran l'espai

En l’apartat de visitants està confirmada la presència de més de 5.000 estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius procedents, de moment, de 55 centres diferents de tota la província, des de l’Arboç i Segur de Calafell fins a Falset, Móra la Nova i Sant Carles de la Ràpita, passant per molts centres del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Baix Penedès. Tots aquests centres tenen la seva visita reservada als matins de dijous o divendres en què l’entrada al recinte es fa de manera esgraonada per tal d’intentar evitar les aglomeracions.

Igualment cal destacar que mercès a l’important esforç de difusió que s’està fent, es preveu que la tarda de dijous sigui tot un èxit d’assistència amb una previsió de més de 1.000 persones. L’entrada entre les 16.00 h i les 19.00 h del dijous és lliure i gratuïta i està bàsicament pensada per a estudiants, pares i mares d’alumnes, orientadors, persones que volen consultar sobre màsters i postgraus o que volen millorar la seva formació o capacitats, etc.

Potser també t'interessa: