Més de 900 persones participen en els pressupostos participatius de Valls

La proposta més votada ha sigut la millora de mobilitat i seguretat a la rotonda de la carretera del Pla
La participació respecte de les votacions de l'any passat ha augmentat un 20.8 % i és la més alta de les tres edicions dels pressupostos participatius   | delCamp.cat

 

L'Ajuntament de Valls ha presentat els resultats de les votacions ciutadanes dels pressupostos participatius per a l'any 2019. Enguany, 909 persones han participat en les votacions per escollir quins dels 26 projectes formaran part dels pressupostos municipals de l'any vinent. La participació respecte de les votacions de l'any passat ha augmentat un 20.8 %. Aquestes 909 persones representen un 4,5 % de vots respecte del total del cens, el que suposa la xifra més alta de les tres edicions que s'han fet de pressupostos participatius. Una xifra que s'espera que segueixi augmentant en les pròximes edicions.

Projectes escollits

El projecte més votat entre els 26 ha sigut el de la millora de seguretat i mobilitat per a vianants a la rotonda de la carretera del Pla, situada a l'alçada de l'antiga discoteca Chrysalis. A banda d'aquesta millora, s'han triat quatre projectes més que també formaran part del pressupost d'inversions de l'any següent: la instal·lació de parcs de salut als barris del Fornàs, les Comarques, Pisos de Clols i també a la plaça dels Pins de la Xamora; la creació de circuits de salut als camins de la Verneda, Vallmoll i al de la Font de Sant Bernat al Pont de Goi; l'habilitació d'un carril bici a la ciutat; i, finalment, la compra d'un remolc d'emergències per a Protecció Civil.

D'altra banda, cal destacar que del total de 909 vots emesos, 780 van ser presencials en els diferents punts de votació que l'Ajuntament havia habilitat per a l'ocasió en espais municipals o en urnes mòbils, xifra que representa el 85,8 %. Els 129 vots restants, que representen un 14,2 %, els van realitzar ciutadans que van preferir pel vot en línia a través de la plataforma destinada a aquesta tasca que es troba al web municipal.

"L'Ajuntament de Valls destina uns 7.000 € per a la Gran Festa de la Calçotada" "Les activitats de Nadal a Valls"