museu-casteller

El Museu Casteller de Valls organitzarà activitats en família durant els caps de setmana d'abril i maig

Les activitats formen part del pla de preobertura del nou equipament. S’han programat a les places de l’Oli i de Pilar Prim en ple Barri Antic de Valls

El Museu Casteller de Catalunya a Valls, en el marc de les accions de preobertura de l’espai, prepara uns caps de setmana plens d’activitats per gaudir en família i conèixer millor el Món Casteller, durant els mesos d’abril i maig.

Les activitats es realitzaran al Barri Antic de Valls i arrencaran el primer cap de setmana d’abril. També s’ha organitzat un especial Sant Jordi, per tal de gaudir de la diada en família. Seran gratuïtes i no necessitaran prèvia inscripció, es realitzaran els dissabtes a la plaça Pilar Prim i els diumenges a la plaça de l’Oli, sempre dins el Barri Antic de Valls.  Per Sant Jordi es desplegaran a la plaça de l’Oli.

Activitats programades en el marc de les accions de preobertura del museu

Quatre són les activitats interactives de tipus familiar que es realitzaran a Valls, en el seu Barri Antic, els propers caps de setmana dels mesos d’abril i maig. Així, Titelles i contes castellers presentarà una sèrie d’accions que permetrà percebre els castells des de la mirada d’un infant. 

El teu primer castell es tracta d’una activitat lúdica i engrescadora basada en la descoberta i el joc, en el decurs de la qual ells seran els  protagonistes de l’experiència castellera, descobriran les seves sensacions –alegria, entusiasme, desencís, angoixa...– dels castellers i moltes altres.

Joc de construcció castellera  servirà per aprendre a través de la mirada i de l’observació i per experimentar al convertir-se les nenes i els nens en protagonistes. La darrera activitat Trencaclosques i vestuari casteller  permetrà construir el mapa català de les colles castelleres, obrir la imaginació i crear històries d’aquest món.

En conjunt podem dir que totes tenen un objectiu comú, que és donar a conèixer el fet casteller des d’una vessant lúdica i participativa. Aprendran, descobriran o bé recordaran les parts d’un castell, el lèxic casteller, els valors que els impulsen, les sensacions que desperten o s’hi viuen, coneixeran les poblacions amb colles castelleres i moltes més coses d’aquest món tan fascinant.

Activitats programades

ABRIL

Dissabtes 6 i 27 d’abril – Titelles i contes castellers, a les 11:00 h i a les 12:30 h a la plaça Pilar Prim

Diumenges 7 i 28 d’abril – El teu primer castell, a les 11:00 h i a les 12:30 h a la plaça de l’Oli

ESPECIAL SANT JORDI,  23 d’abril, a la plaça de l’Oli

Titelles i contes castellers, a les 17:30 h

El teu primer castell, a les 19:00 h

MAIG

Dissabtes 4, 11 i 18 de maig – Joc de construcció castellera, a les 11:00 h i a les 12:30 h a la plaça Pilar Prim 

Diumenges 5, 12 i 19 de maig – Trencaclosques i vestuari casteller, a les 11:00 h i a les 12:30 h a la plaça de l’Oli